Ingezonden persbericht


Persbericht 14 maart 2007

Changing Faces / WORK

23 maart t/m 13 mei

Deelnemende fotograaf geselecteerd voor de Biënnale van Venetië 2007

Voor de centrale presentatie op de 52e Biënnale van Venetië, is Britse fotograaf Tomoko Yoneda geselecteerd door de directeur en curator, Robert Storr. Yoneda is een van de zes Europese fotografen wiens foto's te zien zijn op de tentoonstelling Changing Faces / WORK van De Lakenhal in Scheltema.

De zes maakten werk in opdracht van IPRN met als thema WORK. De resultaten gaan over veranderingen op het terrein van werk: de geografische verschuivingen van werk en arbeidskrachten binnen de nieuwe Europese grenzen enerzijds en de veranderende aard van het steeds onzichtbaarder wordende werk anderzijds.

Tomoko Yoneda (1965, Groot-Brittannië, opdracht in Italië) werkte in het Italiaanse Sesto San Giovanni, voorstad van Milaan, ooit een centrum van zware industrie en een communistisch bolwerk. Nu staan de fabrieken leeg. Yoneda legt de laatste sporen van dit verleden vast.

Changing Faces / Work wordt georganiseerd door Stichting Paradox, Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden en Stedelijk Museum De Lakenhal.

Bij de tentoonstelling verschijnt een Engelstalige publicatie, uitgegeven door Veenman Publishers. ISBN: 978-90-86900-65-7 prijs: E 19,50

Opening: donderdag 22 maart 17.00 uur in Scheltema door Jan Marinus Wiersma, Sociaal- democratische fractie in het Europees Parlement, vice-voorzitter.

De Lakenhal in Scheltema Marktsteeg 1, Hoek Oude Singel, Leiden
Open di t.m. zo van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang tentoonstelling gratis

---- --