Gemeente Putten

Câmpia Turzii en Turda

Eerste wijkinformatieavond Veiligheid op 22 maart 2007
---

Putten, 14 maart 2007

Op donderdagavond 22 maart 2007 organiseert de gemeente Putten een wijkinformatieavond veiligheid. De avond is bedoeld voor bewoners in het gebied gelegen tussen de Engweg, de Voorthuizerstraat, de Van Geenstraat en de Nijkerkerstraat. Bewoners van het industrieterrein de Hoge Eng zijn ook welkom. De bewoners hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De avond wordt gehouden in zalencentrum de Huifkar, Kerkstraat 67, en is vooral bedoeld om inzicht te krijgen in eventuele problemen en overlastvormen die in de desbetreffende wijk spelen.

In 2006 is het Veiligheidsactiviteitenplan opgesteld (VAP). Eén van de doelstellingen uit dit plan is het opstellen van wijkveiligheidsplannen voor wijken. Om dit te kunnen realiseren, is inzicht in veelvoorkomende overlast en problemen noodzakelijk. Daarom wil de gemeente graag door de bewoners geïnformeerd worden over hun belevingen in de wijk. Ook praat de gemeente graag met de bewoners over oplossingen of suggesties om de problemen aan te pakken.

Wijkveiligheid is alleen te realiseren met de hulp van de bewoners. Hun meningen en ervaringen zijn namelijk van essentieel belang voor het opstellen van wijkveiligheidsbeleid.

Tijdens de avond kunnen zij aangeven welke problemen en overlastsituaties spelen. Er kan gereageerd worden op een aantal thema´s. De gemeente verwacht in ieder geval opmerkingen op het gebied van verkeersoverlast, overlast jeugd, geweld, alcohol en drugs, overlast/vandalisme Groene Scheg en overige (geheel in te vullen door de bewoners).

Programma

19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee.

19.30 uur: Opening door burgemeester mr. B.J. van Putten.

19.35 uur: Inleiding door programmaleider, de heer B. Willemsen.

19.45 uur: Gelegenheid om klachten en opmerkingen over de wijk kenbaar te maken.

20.15 uur: Prioriteitstelling met betrekking tot de gemaakte klachten/opmerkingen

20.45 uur: Pauze

21.00 uur: De resultaten van de gemaakte klachten/opmerkingen.

21.15 uur: De cijfers van de politie over de gemaakte klachten/opmerkingen.

21.30 uur: Suggesties en oplossingen voor de gemaakte klachten/opmerkingen.

21.55 uur: Hoe nu verder en afsluiting.

De wijkinformatieavond van 22 maart is de eerste van een reeks wijkavonden; voor andere delen van de gemeente zullen nog wijkavonden volgen.

De informatie die tijdens de wijkinformatieavonden veiligheid naar voren komt, wordt verwerkt in het VAP voor 2008. Doelstelling is om in 2008 het veiligheidsplan meer toe te spitsen per wijk. Veiligheidsvraagstukken kunnen namelijk per wijk verschillen. De te nemen maatregelen dus ook.