Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15 maart 2007

Opening SKiB komt in je buurt

AMSTERDAM. Op 22 maart a.s. zal wethouder Thesingh van stadsdeel Oud-Zuid te Amsterdam de officiële opening verrichten van de Stichting Kinderen in je Buurt (SKiB). De opening vindt plaats van 15.15 tot 17.00 uur in het Zorgcentrum Tabitha Amsteldijk in Amsterdam. Met een kleurrijk en muzikaal programma stelt SKiB zich voor: een jonge stichting die een bijdrage wil leveren aan het tegengaan van de zogenoemde "witte" vlucht; het wegtrekken van kinderen uit de eigen buurt naar andere "betere" en "wittere" scholen.

22 maart: impressie SKiB
De opening wordt georganiseerd samen met ruim 50 leerlingen van basisschool Het Mozaïek uit De Pijp. Deze Amsterdammertjes zingen om 14.30 uur Amsterdamse liedjes voor de bewoners van het zorgcentrum Tabitha (Amsteldijk 35 te Amsterdam). Vanaf 15.15 uur zijn geïnteresseerden welkom om de tweede uitvoering bij te wonen. Na deze presentatie van SKiB's eerste buurtschool, zal rond 16.00 uur de stichting officieel worden geopend door wethouder Thesingh van stadsdeel Oud-Zuid. Na afloop van de openingshandeling en toespraak van SKiB participant Cleerdin & Hamer Advocaten (16.15 uur) is er nog gelegenheid voor het stellen van vragen.

Nieuwe insteek: verbinding school en buurt
Wat zijn de ambities van SKiB? SKiB zet zich er voor in dat alle (Amsterdamse) basisschoolkinderen in hun eigen buurt naar school (kunnen) gaan. De insteek die SKiB hierbij hanteert is nieuw en vooruitstrevend. SKiB focust zich niet op de probleemsituatie, de segregatie, maar zoekt naar de sterke kanten van de buurten waarin scholen zich bevinden. Zij initieert verbindingen tussen buurt en school zodat scholen als het ware kunnen meeliften op de economische groei van het buurtgerelateerde bedrijfsleven en een deel van de buurtbewoners. Gedacht wordt aan activiteiten als snuffelstages, ontbijtservices, een voorlichtingsgids of een haal/ brengservice naar de buurtscholen. Met deze activiteiten positioneert SKiB de buurtschool als aantrekkelijke speler binnen de buurtgemeenschap, met vertrekpunt de buurt De Pijp in Amsterdam. Het bestuur van de stichting wordt daarom mede gevormd door vertegenwoordigers van in De Pijp gevestigde bedrijven, zoals het Hotel Okura Amsterdam en Cleerdin & Hamer Advocaten. Met de ontwikkelde methodieken kunnen in de toekomst op stedelijk of landelijk niveau de werkzaamheden worden uitgebreid.

Stichting Kinderen in je Buurt, www.kindereninjebuurt.nl



Ingezonden persbericht