Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Datum 13 maart 2007
Ons Kenmerk

DIVV 10 jaar

22 maart 2007: Symposium 'Amsterdam in 2020'
Verkeer en vervoer in de toekomst

10 jaar DIVV, dat is 10 jaar werken aan, in en voor de stad. Graag nodigen we u uit voor het symposium 'Amsterdam in 2020' in Pakhuis de Zwijger. Op deze dag kijkt DIVV samen met de genodigden na een korte terugblik vooral vooruit. Wat gaan de komende jaren ons brengen op het gebied van verkeer en vervoer?

Hoe zien een trendwatcher, demograaf, milieudeskundige, stedenbouwkundige en een verkeersdeskundige de wereld van verkeer en vervoer in 2020? Sprekers zijn onder andere Adjiedj Bakas (trendwatcher), Wim Vehmeyer (directeur DIVV), Jeroen Slot (adjunct directeur O+S), Wim Hafkamp (directeur Nicis Institute) en Zef Hemel (adjunct directeur DRO). Ook Tjeerd Herrema, wethouder Verkeer, Vervoer en Infrastructuur zal nieuwe ambities voor de toekomst uitspreken.

Daarnaast kun je speeddaten met twaalf visionairs als Gertjan Kroon (GVB), Rutger de Graaf (ontwikkelaar concept 'Drijvende stad IJmeer'/TU Delft), Ben van Berkel (architect), Dick de Waal Malefijt (RWS), e.a. Zij nemen verrassende stellingen in die een originele kijk bieden op actuele vragen en mogelijke oplossingen in de toekomst. Zie de stellingen in bijgevoegd programma.

Verder ruimte voor een Lagerhuisdebat onder voorzitterschap van wethouder Tjeerd Herrema, cinema futuriste en exposities. Laat u verrassen en inspireren. Veel plezier op uw reis naar de toekomst.

Meldt u svp aan via www.ivv.amsterdam.nl/symposium.

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181 B, 1019 HC Amsterdam Start programma: 13.30 uur - 16.30 uur. Aansluitend een borrel tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht