Universiteit Maastricht

19 maart 2007
Full-time werken, deeltijd promoveren in Maastricht Nieuw PhD-programma van Maastricht Graduate School of Governance

Vijftien deelnemers uit veertien verschillende landen gaan de komende vier tot vijf jaar naast hun full-time baan promoveren op het gebied van publiek beleid en bestuur. De Maastricht Graduate School of Governance (MGSoG) van de UM biedt bij eigen weten het eerste deeltijd promotietraject in Nederland aan voor deze doelgroep. Het programma trekt meteen deelnemers uit heel de wereld, zoals een kolonel uit Zweden, een sneeuwexpeditieleider uit Canada en een medewerker van de Wereldbank in Kameroen. Op 22 maart wordt de start feestelijk gevierd.

Het promotie (PhD) programma van de MGSoG heet `Dual Career PhD programme in Governance and Policy Analysis (GPAC²)'. Full-timers die naast hun baan promoveren zijn in de economische wetenschappen en bedrijfskunde niet zo gangbaar als bijvoorbeeld in de medische wereld, waar artsen naast hun beroepsuitoefening promoveren. De eerste deelnemers aan het nieuwe programma hebben een zeer diverse achtergrond en variëren in leeftijd van 25 tot 58 jaar. Ze gaan onder begeleiding van ervaren onderzoekers aan hun onderzoek werken en onderzoekstrainingen en onderwijs op het gebied van publiek beleid en governance volgen. Daarnaast biedt MGSoG GPAC²-deelnemers toegang tot een bijzondere onderzoeksomgeving, samengesteld uit internationale kennisnetwerken, academici en professionals. Ze volgen een paar keer per jaar een paar weken onderwijs aan de UM. Daarnaast maken `writing camps' deel uit van het programma. Deze `schrijfkampen' worden meerdere keren per jaar georganiseerd om onderzoekers de kans te geven om in een afgelegen en inspirerende omgeving aan hun onderzoek te werken. Gedurende deze `writing camps' kunnen de onderzoekers zich geheel op hun onderzoek richten onder begeleiding van ervaren onderzoekers en internationale gastdocenten.

Over de De Maastricht Graduate School of Governance De Maastricht Graduate School of Governance, onderdeel van de Universiteit Maastricht, biedt studenten en medewerkers van nationale en internationale organisaties de mogelijkheid zich te ontwikkelen op het gebied van publiek beleid, duurzame ontwikkeling en sociale zekerheid. Op maat gemaakte training programma's, masters en PhD-programma's bereiden specialisten in het veld voor op hun rol in besluitvormingsprocessen in een continu veranderende samenleving waarin de ontwikkeling van gedegen en goed beleid voorop staat.

Kenmerken voor de Maastricht Graduate School of Governance zijn: multidisciplinariteit en internationale expertise in een informele sfeer. Studenten komen van overal ter wereld en colleges worden in kleine groepen gegeven met nadruk op actieve participatie en teamwork.
-----------------------------
Noot voor de pers:
Voorafgaand aan de feestelijke start van het programma op 22 maart, geeft academisch directeur van de Maastricht Graduate School of Governance, prof. Chris de Neubourg, kort uitleg aan geïnteresseerden over wat het Dual Career PhD programma inhoudt. Ook vertegenwoordigers van de media zijn welkom vanaf 15.00 uur voor deze informatieve bijeenkomst, waarna er ook gelegenheid is om de vijftien deelnemers te ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats in Het Kruithuis, naast de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Tongersestraat 53 te Maastricht.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Bas Thijssen, tel. 043 3884602, e-mail
Bas.Thijssen@governance.unimaas.nl

De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/