Provincie Overijssel

Persbericht 07-076

Zwolle, 19 maart 2007

Hoe wordt kunst en cultuur geïnspireerd door culturele identiteit?

Gedachtewisseling over culturele identiteit van Overijssel

Op donderdag 22 maart organiseren de provincie Overijssel, CABK/ArtEZ en het lectoraat Kunst en Reflectie symposium "Waar is Overijssel? van A1 naar Krishnamurti" over culturele identiteit. Het symposium vindt plaats van 14.00 tot 18.00 uur in het gebouw van de CABK, Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle.

Aanleiding voor het symposium is de vraag hoe de hedendaagse kunst & cultuur in Overijssel zich laten inspireren door de culturele identiteit van Overijssel. En wanneer je die vraag stelt, volgt gelijk een andere: Waar bestaat die culturele identiteit van Overijssel dan uit?

De thema's en sprekers van de bijeenkomst zijn gedeputeerde Jan Kristen over de literatuur in Overijssel, Thérèse Boshoven over 'Volkscultuur en Overijsselse identiteit', Evert Ruiter over Krishnamurti in Ommen en de mogelijke relatie met het Overijsselse zingevingstoerisme, Anne van der Meiden over religie in Overijssel, Mieke Conijn gaat in op de rijksweg A1 en de inspiratie daarvan voor de hedendaagse kunstenaar en Peter Sonderen vertelt over de typisch Twentse Academie voor Kunst en Industrie, tegenwoordig beter bekend als AKI.

Tijdens een diner kunnen deelnemers met elkaar en de sprekers van gedachten wisselen over de inhoud van de lezingen, de Overijsselse culturele identiteit en de relatie met de kunst en cultuur van nu en straks. De inhoud van het symposium zal een inspiratiebron vormen voor het kunstvakonderwijs in Zwolle. Van het symposium wordt een verslag gemaakt dat ook het afscheid van Jan Kristen, Overijssels gedeputeerde voor cultuur, zal markeren.

Deelname is gratis, aanmelding verplicht. Dat kan bij lj.honigh@overijssel.nl

Noot voor de redactie,