Ingezonden persbericht


Laren, 20 maart 2007

Brits monstersucces PRIMEVAL vanaf donderdag op Tien

Aanstaande donderdag start Tien met de succesvolle Britse serie Primeval, een avontuurlijke reeks vol spectaculaire special effects, actie, humor, spanning en een swingende jonge cast. Het bloedstollende Primeval - dat in Engeland wekelijks 6 miljoen mensen aan de buis kluisterde - is iedere donderdag om 21.30 uur te zien op Tien.

Als evolutionair zoöloog Nick Cutter ontdekt dat er in de hedendaagse, moderne tijd weer prehistorische dieren leven staat de wetenschappelijke wereld op zijn kop. Door een onverklaarbare kracht zijn er scheuren in de tijd ontstaan, waardoor wezens uit de oertijd vrij naar het heden kunnen oversteken. Én wordt de mensheid geconfronteerd met de grootste dreiging uit zijn bestaan...

Cutter en zijn team staan voor een bijna onmogelijke taak. Enerzijds gaan ze de strijd aan met deze levensgevaarlijke prehistorische monsters, anderzijds moeten ze de invasie uit de oertijd stil zien te houden om massale paniek te voorkomen.

Daarnaast heeft Nick Cutter ook nog eens te maken met een aangrijpend persoonlijk drama. Hij ontdekt dat zijn vrouw, die acht jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen, via diezelfde tijdscheuren naar het verleden is gereisd. Nu is ze terug met mogelijke antwoorden over de raadselachtige tijdsverstoringen. Maar wil ze die kennis wel delen...?

Primeval combineert de indrukwekkende special effects van 'Walking with Dinosaurs' met het spektakel van Jurassic Parc. Is het einde van de mensheid in zicht...?

Onlangs maakte de Britse zender ITV bekend dat er een tweede seizoen van volgt. In de pers aldaar is dan ook lovend gereageerd op de serie:
* 'Has monster hit written all over it' - Daily Mail
* 'Primeval is terrifically good fun, nostalgic and modern at the same time...'I love it to pieces' - The Observer
* 'Wildly entertaining' - Sunday Times

Primeval, vanaf 22 maart iedere donderdag om 21.30 uur op Tien

Tien

Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.