Gemeente Albrandswaard



Albrandswaard koploper in sluitende aanpak jongeren


Albrandswaard - Donderdagmiddag 22 maart om 16.00 uur wordt het convenant ondertekend waarmee de deelnemende partijen zich verplichten om inhoudelijke gegevens over jeugdzorg met elkaar uit te wisselen. De gemeente Albrandswaard is na Rotterdam de eerste gemeente in de regio met een dergelijk GOSA convenant. GOSA staat voor Gemeentelijke Organisatie Sluitende Aanpak.

Burgemeester Harald Bergmann ondertekent het convenant namens de gemeente Albrandswaard. Verder tekenen vertegenwoordigers van: GGD Regio Zuid, Opmaat, Bureau Jeugdzorg, Politie Rotterdam-Rijnmond district Zuid en Bureau Halt Rotterdam Rijnmond. Met het convenant verplichten deze partijen zich om inhoudelijke gegevens over jeugdzorg met elkaar uit te wisselen en te delen. Uiteraard zijn deze gegevens alleen bestemd voor binnen het GOSA, naar buiten toe is een geheimhoudingsplicht.
Door de uitwisseling van gegevens is de mogelijkheid ontstaan om adequaat en snel te handelen waar de situatie dit vereist. Het GOSA is in 2005 opgericht en in mei 2006 is GOSA regisseur Jos Kurpershoek aangesteld, die fungeert als spin in het web. Dat het GOSA werkt, blijkt onder meer uit het feit dat in 2006 het op jaarbasis ingeschatte aantal aanmeldingen al in 7 maanden was bereikt. Wethouder Jan Backbier: "Ons college is er trots op dat Albrandswaard zo ver is met de sluitende aanpak. Alle partijen kunnen sneller werken en eerder optreden als de nood aan de man is. Omdat de noodzaak van deze aanpak de afgelopen periode zo overduidelijk is gebleken, zal ik dan ook mijn uiterste best doen de uren van de GOSA regisseur uit te breiden."