Gemeente Hardenberg

Havenweg vanaf 22 maart definitief afgesloten

Woensdag 21 maart 2007

De Havenweg in Hardenberg is vanaf donderdag 22 maart definitief afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook verdwijnen de parkeerplaatsen op de Markt definitief. Op de Gedempte Haven is het eerste deel van de nieuwe parkeervoorziening open. Voorlopig kan hier tussen 08.00 en 24.00 uur geparkeerd worden.

Het bouwterrein van de drie blokken woningen en winkels die in het kader van centrumplan De Markt worden gebouwd, wordt vanaf donderdag samengetrokken tot één groot bouwterrein. De Havenweg is vanaf donderdag 22 maart definitief afgesloten voor al het verkeer. Ook de parkeerplaatsen op de Markt nabij de Edah verdwijnen definitief. De afsluiting van de Havenweg, de Markt en het verdwijnen van de parkeerplaatsen op de Markt is een definitieve situatie.

Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het centrum van Hardenberg goed bereikbaar en zijn er voldoende parkeergelegenheden. Het eerste deel van de nieuwe parkeervoorziening op de Gedempte Haven is inmiddels open. Vorige week al gingen de eerste 70 parkeerplaatsen op de begane grond open. Daar komen op zeer korte termijn nog eens 130 parkeerplaatsen onder het parkeerdek bij. In totaal zijn er dan 200 parkeerplaatsen beschikbaar. Bezoekers kunnen hier voorlopig alleen overdag en s avonds parkeren, tussen 08.00 en 24.00 uur. Naar verwachting gaan in april ook de 80 parkeerplaatsen op het parkeerdek open. In juni zijn ook de paviljoens gereed zodat de parkeervoorziening helemaal klaar is.

Twee tijdelijke parkeerterreinen bieden ruimte aan bijna 400 autos. Deze tijdelijke parkeervoorzieningen liggen tussen de Marslaan en de J.H. Prengerlaan (200 parkeerplaatsen) en de Burgemeester Bramerstraat en de Marslaan (200 parkeerplaatsen). Ook de weekmarkt wordt hier gehouden. De routes richting de tijdelijke parkeerterreinen worden met borden aangegeven.

Na de definitieve afsluiting van de Havenweg, kan doorgaand verkeer vanuit de richting Emmen/Coevorden vanaf de rotonde aan de Parkweg via de Stationsstraat en Witte de Withstraat rijden. Doorgaand verkeer vanuit de richting Ommen kan ook via de Witte de Withstraat rijden.

Het gebied bij het marktplein, wordt omgetoverd tot het nieuwe stadsplein van Hardenberg met 8.000 m² winkels en 900 m² voorzieningen, 113 koop- en huurappartementen en circa 550 parkeerplaatsen. In het voorjaar van 2008 openen de winkels. De metamorfose van de Markt is een van de hoofdingrediënten van het Masterplan Centrum Hardenberg voor de vernieuwing van de stadskern. Lees voor Lees voor