Vereniging Milieudefensie


Minister Verburg op ziekenbezoek bij creperend Groene Hart

Amsterdam, 21 maart 2007 - Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), verantwoordelijk voor het Groene Hart, zal donderdagochtend 22 maart in Leiden, vlak voor de aanvang van de manifestatie `Groene Hart in uitvoering', aanzitten bij het ziekbed van het Groene Hart.

Een creperend Groene Hart ligt, omringd door verplegers, donderdagochtend op een rijdend ziekenhuisbed aan het infuus en vraagt de minister om hulp tegen de vele bouwplannen in het Groene Hart. Milieudefensie zal vervolgens een ingelijst bedreigd landschap aanbieden aan de minister en haar oproepen om onder meer de bouwplannen van de Neprom projectontwikkelaars, om 13.000 woningen verspreid in het Groene Hart te bouwen, tegen te houden.

Wat: Minister Verburg bij ziekbed Groene Hart. Minister ontvangt daar ingelijst bedreigd landschap van Milieudefensie. Wanneer: Donderdag 22 maart, om ongeveer 9.45 uur. Waar: Voor de ingang van de Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, Leiden. Beeld: Groot Groene Hart gelegen op ziekenhuisbed, bijgestaan door als chirurg en verplegers uitgedoste Groene Hartbewakers. Minister Verburg bezoekt ziekbed van dit creperende Groene Hart.