Ingezonden persbericht


Persbericht 07-080

Zwolle, 21 maart 2007

Periode donderdag 22 maart tot en met vrijdag 30 maart 2007

Externe agenda College van Gedeputeerde Staten van Overijssel

Donderdag 22 maart 2007

Commissaris van de Koningin Jansen vergadert op 22 en 23 maart met het Comité van de Regio's in Rome. Dit ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan van het Verdrag van Rome.

Gedeputeerde Rietkerk neemt deel aan de tweedaagse slotconferentie van het Europese project URBAL Development (over de verbetering van de stad - land relatie) in Gent. Dit project trekt de provincie Overijssel samen met vijf regio's uit de Noordzeeregio.

Gedeputeerde Jansen houdt een inleiding op de manifestatie rondom Wereld Waterdag. Aanvang 09.00 uur in het Praktijkcentrum voor Biologische Melkveehouderij aan de Lemelerveldseweg 32 in Heino.

Gedeputeerde Jansen verricht als juryvoorzitter de uitreiking van de Ommetjesprijsvraag (prijsvraag voor kleine wandelingen van ongeveer een uur met een afstand van drie tot zeven kilometer) van Landschap Overijssel. Aanvang 15.00 uur in Huis De Horte te Dalfsen.

Gedeputeerde Kristen spreekt tijdens het symposium "Waar is Overijssel?" over culturele identiteit. Aanvang 14.00 uur in het gebouw van Artez aan de Rhijnvis Feithlaan 50 in Zwolle.

Gedeputeerde Ranter spreekt tijdens de opening van de partnerbijeenkomst "Dichterbij de Kern" met als thema Bruggenbouwers in de organisatie van de gebiedsgerichte aanpak. Aanvang 09.30 uur in de Buitensociëteit in Zwolle.

Gedeputeerde Ranter maakt kennis met het bestuur van het Debatcentrum Overijssel. Aanvang 20.00 uur in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Vrijdag 23 maart 2007

Gedeputeerde Ranter spreekt tijdens de bijeenkomst "Beter Beschermd.... en hoe nu verder?". Aanvang 09.30 uur in het Ecodrome te Zwolle.

Zondag 25 maart 2007

Gedeputeerde Kristen neemt tot en met 29 maart deel aan de studiereis naar Kopenhagen en Berlijn georganiseerd door de G27 in samenwerking met het Nicis Institute en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gedeputeerde Jansen geeft het startsein en houdt een toespraak tijdens de start van de natuurnetwerkestafette (fiets- en wandeltochten langs de wegen voor de natuur in Overijssel) van IVN natuur- en milieueducatie door Overijssel. Aanvang 11.00 uur op de parkeerplaats van de Martinuskerk, Kloppenstraat 39 te Losser.

Dinsdag 27 maart 2007

Gedeputeerden Jansen en Klaasen zijn op uitnodiging van de Stichting Twentse Matthaüspassion aanwezig bij de jaarlijkse uitvoering van de Matthaüspassion. Aanvang 19.00 uur in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Gedeputeerde Abbenhues spreekt tijdens een bijeenkomst van de Industriële Contact Club Staphorst (ICC). Aanvang 18.00 uur, restaurant De Heeren, Middenwolderweg 2 te Staphorst.

Gedeputeerde Ranter neemt op uitnodiging van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deel aan de vergadering met directeuren Justitiële Jeugdinrichtingen. Aanvang 14.00 uur bij Harreveld - sector Alexandra in Almelo.

Woensdag 28 maart 2007

Gedeputeerde Rietkerk houdt een presentatie over de visie van Overijssel tijdens de Expertmeeting omgevingsvergunning van de Regio Twente. Aanvang 13.15 uur in Hengelo.

Donderdag 29 maart 2007

Commissaris van de Koningin Jansen brengt samen met zijn collega commissarissen Alders, Ter Beek en Nijpels een bezoek aan burgemeester Von Beust van Hamburg. Het bezoek begint om 12.00 uur. Tijdens het bezoek wordt er gesproken met de heer Funnar Uldall, senator van de Behörde für Wirtschaft und Arbeit en met Staatsrat Gerard Fuchs, Behörde für Stadtentwicklung und Umwelt. De afsluiting vindt plaats via een Nederlands-Duitse contactbijeenkomst.

Gedeputeerde Jansen geeft het startsein van het leader+ project 'Turven uit Rietplaggen'. Aanvang 14.00 uur aan de Belterweg 2a in Belt-Schutsloot.

Gedeputeerde Rietkerk houdt een inleiding tijdens de tweede bijeenkomst van "Het Drieluik:Vitale Coalities van Het Directeurencontact, het netwerk van directeurbestuurders van Corporaties". Aanvang 10.00 uur in Huizen (NH).

Gedeputeerde Rietkerk houdt een inleiding tijdens het symposium "Over de rand, perspectieven van een integrale benadering van gebiedsontwikkeling". Aanvang 13.45 uur in Zwolle.

Gedeputeerde Ranter spreekt tijdens de opening van hospice "Het Riemkehuis". Aanvang 15.30 uur bij de Meenthe in Steenwijk.

Vrijdag 30 maart 2007

Gedeputeerde Jansen houdt een toespraak bij de feestelijke start van het project IJsselhoeven te Welsum. Aanvang 12.00 uur op de IJsselhoeve "de Beumers" aan de IJsseldijk 27 te Welsum.

Informatie: team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 499 9224 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 183 00 003