Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 21 maart 2007

Valerio en meisje met de negen pruiken in de prijzen bij bnn's hoofdprijs

Morgenavond wordt voor de vijfde keer BNN's Hoofdprijs uitgereikt aan verschillende TV-persoonlijkheden in diverse categorieën. Zeker is dat TMF-presentator Valerio wordt onderscheiden met de Rookie Award en schrijfster Sophie van der Stap (Het meisje met de negen pruiken) krijgt de Bart Award uitgereikt. Welke andere personen en programma's er nog meer in de prijzen vallen, is te zien op donderdag 22 maart van 20.25 uur tot 21.15 uur bij BNN op 3. De presentatie van De Hoofdprijs is in handen van Sophie Hilbrand.

Valerio ontvangt de Rookie Award, omdat hij naar de mening van de Kiescommissie in 2006 heeft laten zien dat hij zeer talentvol is. Het programma "Wakker worden met Valerio" scoort goed in de jongere doelgroep en met deze prijs wil de Kiescommissie, Valerio aanmoedigen vooral door te gaan met het maken van programma's waar jongeren graag naar kijken.

Sophie van der Stap krijgt dit jaar de Bart Award, omdat ze het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt. Toen bij haar kanker werd geconstateerd is ze niet bij de pakken neer gaan zitten, maar heeft ze haar nadeel tot een voordeel gemaakt. Door de chemokuren werd Sophie kaal en moest ze een pruik gaan dragen. In de loop der tijd verzamelde ze negen pruiken en bij iedere pruik paste een andere gemoedstoestand en een andere Sophie. Over haar belevenissen schreef ze het indrukwekkende boek "Het meisje met de negen pruiken".

Nadat ook de overige winnaars van De Hoofdprijs bekend zijn gemaakt in de categorieën amusement, info(tainment), dramaseries, acteur m/v en presentator m/v, volgt van 21.20 uur tot 21.50 uur het programma 'De allerslechtste televisie allertijden'. Hierin worden de slechtste televisieprogramma's van afgelopen jaar onder de loep genomen en reikt Filemon Wesselink de Gouden Kliko uit aan het slechtste televisieprogramma van afgelopen jaar: de Gouden Kooi.