Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum 22 maart 2007
Kenmerk 053

Gemeentelijke onderscheiding voor Erik Gerritsen

Op woensdag 21 maart heeft burgemeester Cohen de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan drs. Erik Gerritsen. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als lid van de directie van het Concertgebouw.

De heer Gerritsen heeft gedurende zijn 25-jarige loopbaan bij Het Concertgebouw een grote bijdrage geleverd aan het prestige dat deze instelling in de loop der jaren heeft verworven. Hij heeft leiding gegeven aan de grote renovaties in de jaren tachtig en de renovatiefase die daarop volgde. De fondsenwerving nam daarbij een belangrijke plaats in. Ook daarna heeft hij zich bijzonder ingezet voor het Concertgebouw.

Als bestuurder heeft Gerritsen bijgedragen aan het culturele leven in de stad Amsterdam, met als doel Amsterdam als culturele hoofdstad, zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. In dat kader vervult hij diverse bestuursfuncties, onder andere bij het Amsterdams Uitbureau, de Kamer van Koophandel en het Amsterdams Toeristen- en Congres Bureau. Ook is hij voorzitter van de United Music Foundation (orkest voor de Verenigde Naties). Daarnaast was hij medeoprichter van het A'R'dam-overleg (relatie kunst en cultuur Amsterdam-Rotterdam).

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-053