Magisch bezoek voor Brandwondencentrum Rotterdam

22.03.2007 / 09:19 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hans kazan produkties bv

Hans kazan produkties bv

Beverwijk, Groningen, Rotterdam, 22 maart 2007.

Magisch bezoek voor het Brandwondencentrum te Rotterdam

Hans Kazàn, ambassadeur Kind en Brandwond op bezoek bij kinderen met brandwonden.

Het Brandwondencentrum in het Medisch Centrum Rijnmond Zuid te Rotterdam, is één van de drie brandwondencentra in Nederland, naast Beverwijk en Groningen. Nog altijd denken de meeste mensen bij brandwonden alleen aan Beverwijk, terwijl de brandwondencentra in Groningen en Rotterdam gelijkwaardig zijn aan die van Beverwijk en bovendien werken ze nauw samen. Heel soms krijgen ouders van omstanders te horen, dat de brandwonden van hun kind gelukkig meevallen ze hoefden immers niet naar Beverwijk. Dat de realiteit helaas vaak anders is, weet Hans Kazàn als geen ander. Al eerder was hij op bezoek in Groningen en Beverwijk en zag daar de enorme impact van het brandwonden bij kinderen.

Op dinsdag 27 maart a.s zal Hans Kazàn een bezoek brengen aan het brandwondencentrum in het MCRZ te Rotterdam. Het bezoek zal gefilmd worden door het programma Nederland Helpt van de EO, welke wordt uitgezonden op 12 april a.s op Nederland 2 om 17.05 uur.

M.b.t. alle aandacht betreffende zijn werk in Spanje wil onze ambassadeur het volgende kwijt: Mijn ervaringen als ambassadeur helpen om mijn eigen zorgen van alle dag te relativeren. Tijdens bezoeken als deze, zie ik met eigen ogen, hoe kostbaar gezondheid is. Maar bovenal dat het ons allemaal kan overkomen, één moment van onbedachtzaamheid of pech maakt dat je een levenslang moet leren leven met de gevolgen van brandwonden Alle aandacht van de media voor mijn persoon op dit moment snap ik best, dat hoort erbij. Maar in dit geval maak ik graag misbruik van deze interesse om Kind en Brandwond onder de aandacht te brengen. Want zeg nou zelf, wat is belangrijker...?

Kind en Brandwond is een kleine stichting die alleen werkt met vrijwilligers. Overdag zijn de meeste als professionals aan het werk in één van de brandwondencentra of op een andere manier nauw betrokken bij de brandwondenzorg. Alle donaties en giften komen dus daadwerkelijk bij de kinderen en jongeren terecht. Zo wordt het bezoek van Hans aan Rotterdam mogelijk gemaakt dankzij het Figi Hotel Theater te Zeist en het programma Nederland Helpt van de EO, waarvoor onze hartelijk dank.

Meer weten, vraag het aan onze ambassadeur Hans Kazàn:

E-mail: hanskazan@terra.es

Telefoon: 0034 952 83 47 37

Of kijk op de websites: www.kindenbrandwond.nl en op www.kazan.nl

Met vriendelijke groet,

Bianca Habing

Stichting Kind en Brandwond, PR en Fondsenwerving
Brandwondencentrum Groningen
biancahabing@hetnet.nl of b.habing@mzh.nl

Of bel met: Tel 06-29367552 of 050-5245560 ( Brandwondencentrum Groningen) of 0599-565758