Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 22 maart

Fryslân, 22-03-2007 o Politieberichten van woensdag 21 maart 07.00 uur t/m donderdag 22 maart 07.00 uur.

Leeuwarden: 48-jarige Willy Wester vermist
Sinds zaterdagmorgen 10 maart wordt de 48-jarige Willy Wester uit Leeuwarden vermist. Het is onbekend hoe zij haar woning aan de Carolineburg heeft verlaten.De vrouw was actief op internet, waar ze veel chatcontacten onderhield. Na zaterdag 10 maart is er geen vastgesteld contact meer geweest.
Het is onbekend waar de vrouw op dit moment verblijft. Willy Wester is een vrouw met een tenger/mager postuur, lang sluik blond haar tot over de schouder, brildragend en is ongeveer 1.55 meter lang. Ze droeg op het moment van haar verdwijning een rood jack, mogelijk van fleecestof, een zwarte joggingbroek en witte sportschoenen. Verder droeg zij een goudkleurige slavenarmband om haar rechterpols, een gouden ring met diamantjes en een gouden vriendschapsring. Heeft u Willy Wester na zaterdagmorgen 10 maart nog gezien, weet u waar zij op dit moment is, of heeft u andere informatie welke van belang zou kunnen zijn, neem dan contact op met de politie Fryslân via 0900-8844.

De sinds zaterdag 10 maart vermiste Willy Wester

Drachten: transport- en milieucontrole
De politie heeft woensdag een transport- en milieucontrole uitgevoerd op de Rijksweg A7, ter hoogte van Terwispel. In totaal zijn er 64 voertuigen gecontroleerd, voornamelijk vrachtwagens. De controle richtte zich op de milieurelevante transporten, waaronder vervoer gevaarlijke stoffen, afvaltransport en controle koelwagens. Ook is er gecontroleerd op de lading in verband met hoogte, lengte, losse lading en gewicht. Er zijn 23 processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende zaken zoals foute belading, geen eurovignet, gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder chauffeursdiploma, overtreden rusttijd, ongekeurde koelinstallatie, onjuist ontdoen van bedrijfsafval en het niet kunnen tonen van een tachograafschijf van de afgelopen week. De politie voerde de controle met 9 politiefunctionarissen uit en werkte daarbij samen met Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Harlingen: aanhouding na belediging
De politie heeft woensdagmiddag aan de Hoge Willemskade een 45-jarige Harlingse aangehouden voor belediging. De vrouw liep op straat en uitte beledigingen in de richting van surveillerende agenten. De verdachte was onder invloed van alcohol. Zij is voor verhoor naar het bureau gebracht en daarna weer vrijgelaten. Er is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en belediging van
politiefunctionarissen.

Sneek: fietsster gewond
De politie heeft woensdagmiddag aan de Westhemstraat hulp verleend tijdens een eenzijdige aanrijding van een 60-jarige fietsster uit Sneek. De vrouw fietste richting Tinga een tunnel in toen zij, mogelijk door een baksteen, met haar fiets tegen de tunnelwand viel. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en is per ambulance naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. Passanten schoten de fietsster te hulp en schakelden via 112 de hulpdiensten in.

Drachten: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Uitgang. Woensdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werden een aantal sieraden weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Sneek: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmiddag van 16.15 uur tot 17.15 uur op de Walstro een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden. Tijdens de controle passeerden 30 voertuigen. De meeste bestuurder hielden zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Eén bestuurder passeerde de controle met 40 kilometer per uur en hij kreeg daarvoor een bekeuring.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Winsemiusstraat. Woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een dvd-speler, enkele sieraden en een schilderij weggenomen. De 51-jarige bewoonster deed aangifte.

Fryslân: rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen De politie heeft woensdagavond van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. In Grou passeerden twee automobilisten een snelheidscontrole op het Hoflan. Twee
automobilisten uit Grou van 49 en 31 jaar passeerden beiden de controle met 131 kilometer per uur. Op het Hoflan is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Een onopvallende videoauto van de politie betrapte diezelfde avond op de Bredyk in Wytgaard een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden. De man reed met een gemiddelde snelheid van 130 kilometer per uur, terwijl op de Bredyk 70 kilometer is toegestaan. De rijbewijzen van de drie automobilisten werden ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Hilaard: automobiliste gewond door aanrijding
De politie heeft woensdagavond op de Westergoawei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 24-jarige automobiliste uit Sneek gewond raakte. Een 38-jarige automobilist uit Dronrijp wilde Hilaard inrijden en zag daarbij de 24-jarige automobiliste over het hoofd en een aanrijding was gevolg. Het slachtoffer werd met hoofd- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De bestuurder uit Dronrijp werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Sneek: bestuurder en passagier aangehouden
De politie heeft donderdagochtend vroeg op de Stadsrondweg-Zuid een 21-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed. De bestuurder had met zijn auto op de Bacchante een paaltje geraakt en was vervolgens doorgereden. Zijn auto liep daarbij veel schade op. Na overleg met de bestuurder werd besloten dat zijn 20-jarige passagier uit Sneek bij de auto zou blijven wachten op een bergingsbedrijf. De agenten gingen met de bestuurder naar de plaats van het ongeval en vervolgens naar zijn woning om het rijbewijs op te halen. Op de Lemmerweg-Oost zagen ze echter de beschadigde auto rijden. De 20-jarige passagier verklaarde dat hij niet wilde wachten op een bergingsbedrijf en met de beschadigde auto was gaan rijden. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 21-jarige Sneker blies 590 ug/l. Goed voor een rijverbod van zes uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 20-jarige Sneker blies 325 ug/l. Goed voor een rijverbod van twee uur. Daarnaast kregen beide mannen een proces-verbaal.

Leeuwarden: politie houdt drie mannen aan na vechtpartij
De politie heeft donderdagochtend vroeg in de Grote Hoogstraat twee inwoners van Leeuwarden van 22 en 27 jaar en een inwoner van Drachten van 28 jaar aangehouden na een vechtpartij. De agenten kregen een melding dat twee groepen aan het vechten waren. Met de nodige moeite werden de partijen gescheiden. Ondanks diverse verzoeken van de agenten om te vertrekken bleven de drie verdachten zich vervelend gedragen. Na het nodige duw- en trekwerk en diverse beledigingen werd besloten om het trio aan te houden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.