Persberichten Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht, 22-03-2007

Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdag 15 maart heeft de politie in Driebergen een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht harddrugs te verhandelen.

De politie startte een onderzoek naar de man naar aanleiding van binnengekomen informatie. Onderzoek wees uit dat de verdachte al gedurende meerdere jaren vanuit zijn woning speed en XTC verkocht aan diverse personen, waaronder 15- en 16-jarigen. Donderdag 15 maart is de 45-jarige Driebergenaar aangehouden. Tijdens een doorzoeking van zijn woning troffen agenten ongeveer 400 XTC-pillen en ruim 10 gram amfetaminen (speed) aan. De verdachte is vrijdag 16 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Zakkenroller aangehouden

VEENENDAAL Woensdagmorgen om 11.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Hoofdstraat een zakkenrolster was aangehouden.

Een getuige in een winkel had gezien dat een vrouw de portemonnee van een andere vrouw stal. Vervolgens verliet de dievegge samen met een andere vrouw de winkel. De getuige ging er achteraan, maar de daders gingen er vandoor. Een toezichthouder kon op de Hoofdstraat één van de verdachten aanhouden en overdragen aan de politie. Het bleek een 19-jarige vrouw uit Rotterdam te zijn. Hoewel zij niet degene was die met de gestolen portemonnee was gezien, bleek zij wel een geldbedrag in haar bezit te hebben dat overeenkwam met de inhoud van de gestolen portemonnee. De vrouw is ingesloten op het politiebureau en de politie doet onderzoek.

Bromfietscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE / LANGBROEK Woensdagmiddag hield de politie een bromfietscontrole.

Tussen 13.00 en 20.00 uur werden 33 brom- en snorfietsen aan een controle onderworpen. In totaal werden 25 overtredingen geconstateerd, waaronder het niet hebben van een certificaat, geen verzekering, te hoog vermogen en het rijden zonder helm. De betreffende bestuurders kregen een bekeuring.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Een winkeldief verzette zich hevig toen hij bij een winkel aan de Einsteinstraat werd aangehouden voor diefstal.

Medewerkers van de winkel hadden gezien dat de man een product weg had genomen en hielden de verdachte, een 26-jarige man uit Ede, aan. Hierbij verzette de verdachte zich hevig, zodat er meerdere personeelsleden aan te pas moesten komen om de man in bedwang te houden. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

VEENENDAAL Woensdagmiddag raakte een 22-jarige vrouw gewond toen zij in een kop-staart-botsing op haar voorganger botste.

Om 16.35 uur reed de 22-jarige vrouw uit Barneveld met haar auto over de Kleine Beer. Voor haar reed een 42-jarige man uit Veenendaal. Toen de voorste auto remde kon de 22-jarige vrouw niet tijdig stoppen. Hierdoor botste zij op de Veenendaler. De vrouw werd ter plaatse onderzocht door de GGD en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Agressief verkeersgedrag

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Woensdagmiddag hield de politie op de Loolaan een 55-jarige vrouw aan die zich agressief en hinderlijk gedroeg in het verkeer.

Om 14.25 uur waren agenten bezig met een verkeerscontrole op de Loolaan. Achter hun voertuig stond de 55-jarige vrouw uit Driebergen te claxonneren. Vervolgens ging zij al bumperklevend achter een andere auto aan. De agenten gaven de vrouw een stopteken om haar aan te spreken op haar verkeersgedrag. De bestuurster verleende geen medewerking, weigerde haar gegevens te geven en reageerde verbaal agressief. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.