ABVAKABO FNV

Twee keuzes voor leden VW Telecom

Een groot aantal leden heeft het principeakkoord afgewezen. Uiteraard kan ABVAKABO FNV daar niet zomaar aan voorbij gaan. Er zijn nu twee keuzes: u komt in actie en bent bereid zitting te nemen in actiecomités of u stemt bij nader inzien voor het bereikte principe akkoord.

Signaal aan de werkgever

Een aantal leden menen dat velen van u met uw vorige afwijzing van het principe akkoord een signaal heeft willen afgeven aan het management. Een cao-raadpleging leent zich niet goed voor een dergelijk geluid. Mocht u echter uw mening richting het management willen ventileren dan kan dat bij de opmerkingen en mini-enquête. Wij zorgen dan dat uw signaal geanonimiseerd bij het management terechtkomt.

Samenvattend nog een keer de afspraken:


* Twee loonsverhogingen van 1,25% en 1% per 1 januari 2007 en 1 januari 2008.

* Een lagere ingroei van de pensioenpremie dan we oorspronkelijk hadden afgesproken. Namelijk 0,5% per 1 januari 2007 i.p.v. 1,25%.
* Drie maal een eenmalige loonsverhoging van respectievelijk 1,25% per 1 januari 2007, 1% per 1 januari 2008 en 1% per 1 juli 2008.
* De structurele loonsverhogingen zijn hetzelfde als in de MTB cao. De cao MTB kent geen eenmalige uitkeringen, het principeakkoord heeft dan ook een duidelijke plus. Geen cao betekent ook geen loonstijgingen.

Geef snel uw mening

De keus is nu aan u. Aanstaande maandag 26 maart moet uw mening bij ons binnen zijn. Vanwege die grote haast kunt u stemmen direct via internet. De uitkomst van de ledenraadpleging zal in het LAC worden besproken, waarna een besluit zal worden genomen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.