Gemeente Coevorden

Staat van de Gemeente: hoe tevreden bent u over uw gemeente?

logo Staat van de Gemeente De Staat van de Gemeente is de naam van een onderzoek dat onder Nederlandse gemeenten wordt uitgevoerd. In dit onderzoek draait het om u, de burger. De vraag die centraal staat luidt: hoe tevreden is de burger over de gemeente waarin hij woont? Deze vraag wordt beantwoord vanuit zes invalshoeken, burgerrollen genoemd. Deze zes burgerrollen zijn: de burger als klant, kiezer, onderdaan, partner, wijkbewoner en belastingbetaler.

De Staat van de Gemeente meet de tevredenheid van de burger aan de hand van een gerichte vragenlijst waaruit een rapportcijfer rolt voor elke burgerrol. Op die manier krijgt de gemeente een goed overzicht van de staat waarin zij zich bevindt. Deze week valt op 1.200 adressen in de gemeente Coevorden een enquêteformulier op de mat. Dit is genoeg voor een representatieve steekproef. Door het onderzoek regelmatig te herhalen kan worden beoordeeld hoe een gemeente het doet ten opzichte van voorgaande perioden. De uitkomsten kunnen aanleiding zijn om bepaalde zaken nader te onderzoeken of om verbeteringen door te voeren. In het onderzoek worden gemeenten onderling ook vergeleken.

Doet u mee?

Ontvangt u een enquêteformulier? Vul het in en laat uw stem horen want de overheid is ook van de burger. Samen kunnen we zorgen voor een locale overheid die goed functioneert.