Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oud-Zuid - Eerste Keurmerk Veilig Ondernemen voor ondernemers Maria Heinekenplein

22/03/2007 - Op woensdag 21 maart is op het Marie Heinekenplein de eerste ster uitgereikt van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster is uitgereikt aan deelnemende ondernemers in deze omgeving, de politie, brandweer en het stadsdeel. Verantwoordelijk wethouder Eddy Linthorst nam namens het stadsdeel de ster in ontvangst. Deze dag is door diverse ondernemers ook het startsein gegeven om te komen tot het Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.

Samenwerking
De ondernemers hebben de afgelopen jaren onderling en met Stadsdeel Oud-Zuid, Politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer Amsterdam en Hoofdbedrijfsschap Detailhandel samengewerkt om het Marie Heinekenplein veiliger te maken. Met de uitreiking van de ster is een belangrijke mijlpaal voor de veiligheid voor dit gebied behaald.

Veilig Ondernemen
Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een convenant tussen ondernemers, politie, het stadsdeel en andere relevante partijen om samen criminaliteit en overlast aan te pakken. Het keurmerk kent verschillende sterren. De eerste ster is voor de samenwerking tussen de overheid en de ondernemers en voor de afspraken die gemaakt zijn om gezamenlijk de veiligheid in het gebied te gaan aanpakken.

Het convenant past in het beleid van het stadsdeel om de concurrentiepositie van winkelgebieden te ondersteunen. Samenwerking met betrokken partijen is daarbij een eerste vereiste

Kijk ook bij

> Veilig ondernemen »
> Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid »