Gemeente Hengelo

OSG Bataafse Kamp winnaar Scholierendebat 2007

En de winnaar van het Scholierendebat 2007 is OSG Bataafse Kamp! Wethouder Janneke Oude Alink mocht het verlossende woord geven na een spannend debat in de stadhuishal van Hengelo. Woensdagmiddag 21 maart hebben meer dan 230 leerlingen gekeken hoe drie teams van steeds 10 scholieren met elkaar in debat gingen over de volgende stellingen:
* Alle uitgaansgelegenheden moeten vanaf 16 jaar toegankelijk zijn.

* De sociale dienstplicht voor scholieren is een goed idee van de nieuwe regering.

* Alle Hengelose coffeeshops moeten
dicht.


* Er moet accijns komen op vette
voedselproducten.


* Het is goed voor je ontwikkeling om een jaar langer te doen over de middelbare school.

* Hengelo moet strenger optreden tegen hangjongeren.

Burgemeester Frank Kerckhaert presenteerde het Scholierendebat 2007

De deelnemende scholengemeenschappen Twickel, De Grundel en OSG Bataafse Kamp hebben zelf de stellingen bedacht en zich voorbereid. Twickel verdedigde de wisselbeker, die zij vorig jaar had gewonnen.

De presentatie was in handen van burgemeester Frank Kerckhaert. Wethouder Janneke Oude Alink was juryvoorzitter. De andere juryleden waren Jeanette Lodeweges (Stichting Het Debat) en Jelle Aalbers (Utrechtse student en winnaar diverse scholierendebatten). De jury beoordeelde de teams op argumentatie en presentatie. OSG Bataafse Kamp scoorde op beide criteria het best. Wethouder Oude Alink gaf de suggestie mee aan alle teams om voortaan nog meer op presentatie (zoals stem, houding en het gebruik van humor!) te letten.

Naast een wisselbeker van de Gemeente en een cheque van 500 euro voor het bevorderen van de debatcultuur op school, had Poppodium Metropool vrijkaarten ter beschikking gesteld voor een van de concerten.

Tijdens het 'ballondebat' was de zaal de jury

Steeds stonden twee teams van tien debaters tegenover elkaar. Tijdens de middag werd via loting bepaald welke stelling ze moesten verdedigen en of zij hierin de rol van voor of tegen op zich nemen. Tijdens de eerste pauze trad Breac A Holics groep op.

Wethouder Janneke Oude Alink reikt de beker uit aan de team captain van OSG Bataafse Kamp