Ingezonden persbericht


Collax integreert de Oracle 10g XE-database in het Collax Solution Platform

Kosteneffectieve, snel inzetbare en eenvoudig te bedienen database voor mkb

München, 22 maart 2007 - Collax heeft de vrij beschikbare Linux-versie van de Oracle 10g XE-database in het Collax Solution Platform geïntegreerd. Het resultaat is een servergebaseerde databaseoplossing die het mogelijk maakt om snel en zonder specifieke programmeerkennis met webgebaseerde programma's te werken. Dankzij de APEX-technologie van Oracle kunt u met een paar klikken verschillende dataformaten, zoals Excel-sheets of Access-databases, in de 10g XE opnemen en verder verwerken. Zo kunt u met de oplossing snel decentraal opgeslagen data in een centrale database samenvoegen. Die database gebruikt u dan bijvoorbeeld om data verder te analyseren, forums en online shops in te richten of documenten te beheren.

"De integratie van de 10g XE op het Collax Solution Platform is een mijlpaal in onze ISV-strategie", zegt Bertram Mandel, Vice-President Sales en Marketing van Collax. "Deze voorgeconfigureerde out-of-the-box-oplossing kon dankzij de steun van Oracle in korte tijd gerealiseerd worden. Dat toont aan hoe snel ISV's hun oplossingen in het Collax Solution Platform kunnen integreren."

De 10g XE-databaseoplossing
De 10g XE-database is te integreren met de geactualiseerde versie van het Collax Solution Platform, die gebaseerd is op de 2.6 kernel. De grafische gebruikersinterface is volledig gebaseerd op de AJAX-technologie. Samen met APEX is deze databaseoplossing tegelijk een server- en een ontwikkelingsplatform. Vooraf geïnstalleerde voorbeelden helpen bij de inrichting van webgebaseerde toepassingen, zoals online shops, forums, documentenbeheer en data-analyse. Het APEX-beheer is webgebaseerd en biedt een volledige infrastructuur met navigatiecontrole, informatiebeveiliging, rapporten, formulieren en afbeeldingen. Voor de bediening van het programma is helemaal geen programmeerkennis nodig.

###

Over Collax - Simply Linux
Collax ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. De 'Simply Linux'-aanpak combineert alle krachten van Linux met het gebruiksgemak van een grafische gebruikersinterface. Dit leidt tot kosteneffectieve, veilige en schaalbare serveroplossingen, die inzetbaar zijn zonder specifieke Linux-kennis. Collax biedt oplossingen voor data, database, e-mail, collaboration, fax, proxy, webserver via router en VPN tot en met firewall, virus- en spambeveiliging en webcontentfilters. Het Collax Solution Platform is de kern van de Collax-technologie. Dit is een op Linux gebaseerd consolidatieplatform voor Independent Software Vendors (ISV's). Collax heeft kantoren in München (Duitsland) en in Boston (VS).

Ingezonden persbericht