Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 22-03-2007

Mes

NIEUWEGEIN Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein werd op woensdagmiddag aangehouden.

Rond 15.45 uur werden politiemensen op de Plettenburgerbaan aangesproken door een buschauffeur. Hij vertelde dat op het fietspad ter hoogte van de brug een jongen met een mes zou lopen. De agenten gingen ter plaatse.

Op het fietspad zagen zij een jongen bij een oranje scooter staan. De jongen verklaarde een keukenmes onder de buddy van zijn scooter te hebben. Dat had hij tevoorschijn gehaald omdat hij zich bedreigd voelde door twee jongens die op hem af waren gekomen. Hij liep met de bromfiets aan de hand en de jongens waren hem al enige tijd gevolgd. Hij had het idee dat de twee zijn scooter wilde stelen en had daarom het mes gepakt. De jongens waren vervolgens verdwenen.

Bij navraag bleek de kentekenplaat van de bromscooter daar niet op thuis te horen. Tevens kon de jongen zich niet identificeren. De jongen werd aangehouden en het vleesmes en de bromfiets werden in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat het geen bromfiets was, maar een motorscooter die de jongen pas geleden had gekocht. Omdat hij geen motorrijbewijs heeft, had hij er een kentekenplaat van een bromfiets opgezet. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

80 % overschrijding

NIEUWEGEIN In een 30 km/u-zone heeft de politie op woensdagmiddag 21 maart een snelheidscontrole gehouden.

Van 12.00 uur tot 14.30 uur werd de controle op de Wierselaan gehouden. In die tijd werd de snelheid van 514 voertuigen vastgesteld, 117 daarvan reden harder dan de toegestane 30 km/u. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 80 % te hard: hij reed 54 km/u.

Bloed

HOUTEN Een hoeveelheid bloed en een bebloede paraplu leidde op woensdag 21 maart niet naar een slachtoffer.

Rond 07.15 uur trof een getuige in een wachtruimte van het NS-station aan de zijde van het spoor Utrecht-Den Bosch een plas bloed en een bebloede paraplu aan. Een slachtoffer was echter in geen velden of wegen te bekennen.

Politiemensen gingen ter plaatse en troffen inderdaad vers bloed op een stenen richel aan, bloedspatten op het raam en een wit/beige paraplu met bloed. Door een rechercheur van de Forensische Opsporing is ter plaatse een onderzoek ingesteld. Tevens werd contact opgenomen met diverse ziekenhuizen en de Spoorwegpolitie. Bij niemand was iets bekend over een gewond persoon.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met degene die gewond is geraakt. Aan hen wordt verzocht contact op nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.