Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 22-03-2007

Openstaande vonissen en alcohol

WILNIS Een 43-jarige Heemstedenaar bleek op woensdag 21 maart nog enkele vonissen open te hebben staan.

Rond 17.00 uur controleerden agenten op De Heinoomsvaart de 43-jarige man als bestuurder van een bestelbusje. Bij navraag bleek dat hij nog twee vonissen had openstaan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Onderweg naar het politiebureau roken de agenten een behoorlijke alcohollucht. In het politiebureau moest de Heemstedenaar een ademanalyse afleggen. Daarbij blies hij 285 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van een uur. Tevens werden hem twee vonnissen betekend van in totaal 770,-. Als hij daar niet binnen veertien dagen tegen in beroep gaat, worden deze boetes definitief.

Snelheidscontroles

KOCKENGEN/VINKEVEEN De politie heeft op woensdagmiddag 21 maart snelheidscontroles gehouden.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Provinciale Weg N401. In twee uur tijd passeerden 618 voertuigen de radar, 25 daarvan reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De topper reed 113 km/u.

In dezelfde tijdspanne vond een controle op de Provinciale Weg N201 plaats. Hier werd de snelheid van 2181 voertuigen vastgelegd. Ook hier reden 25 bestuurders harder dan 80 km/u. Hier bedroeg de hoogste snelheid 127 km/u.

Mishandeling

MAARSSEN Een vooralsnog onbekende man werd op woensdagmiddag het slachtoffer van mishandeling. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen.

Kort na het middaguur kreeg de politie de melding van een mishandeling die plaats had gevonden op de Gageldijk. De verdachte zou in de richting van Utrecht zijn gelopen.

Op de Gageldijk troffen agenten een gewonde man in een auto aan samen met de eigenaar van de auto, een 34-jarige man uit Utrecht. De 34-jarige man verklaarde met het slachtoffer en een vriend daarvan uit te zijn geweest. In de auto hadden de vriend en het slachtoffer echter ruzie gekregen. De Utrechter was gestopt, waarna de ruzie tussen de twee op straat verder ging. Daar was het slachtoffer gewond geraakt en de verdachte was weggelopen. De Utrechter verklaarde het tweetal te hebben gescheiden, wat beaamd werd door getuigen.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel door een ambulance naar het UMC gebracht en daar ter observatie opgenomen. Zijn identiteit kon (nog) niet worden vastgesteld. De verdachte die hem had mishandeld werd ondanks een uitgebreide zoekactie niet aangetroffen. Daar het verhaal van de Utrechter toch wat haken en ogen had, werd hij aangehouden en zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Kop-staart

MONTFOORT Een vrachtwagen en twee personenautos raakten op woensdagmorgen 21 maart betrokken bij een ongeval.

Rond 06.45 uur reed een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polsbroek over de Provinciale Weg N204, komende uit de richting van Montfoort. Voor hem reed een 32-jarige automobilist uit Lopik en daarvoor een 23-jarige automobilist uit Rotterdam. De Polsbroeker zag te laat dat de autos voor hem remden. Hij botste op de auto van de Lopikker, die daardoor op de auto van de Rotterdammer werd gedrukt.

Enkele betrokkenen klaagden over last van hun nek, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De vrachtwagen liep schade aan de voorzijde op. De auto van de Lopikker raakte geheel vernield en de auto van de Rotterdammes liep achterschade op.

Afpersing

MAARSSEN De politie heeft dinsdag 20 maart twee Maarssenaren aangehouden op verdenking van afpersing van een plaatsgenoot.

De politie heeft een onderzoek gestart nadat begin maart een 18-jarige man aangifte had gedaan van afpersing. Op dinsdag 20 maart zijn in verband met deze zaak een 18-jarige en een 20-jarige man uit Maarssen aangehouden. Beide mannen worden vrijdag 23 maart voorgeleid bij de officier van justitie.