Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 22-03-2007

Man aangehouden na inbraak in woning

UTRECHT- Op woensdagavond werd een inbreker aangehouden. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Singaporedreef. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 17-jarige verdachte uit Utrecht tussen geparkeerde autos aan. Een raam van de woning was opengebroken. De jongen is ingesloten voor verhoor.

Gesnapt

UTRECHT- Op woensdagavond werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 22.00 uur werd door cameratoezicht gezien dat een 31-jarige man uit Utrecht een ruit van een bushokje vernielde aan het Domplein. De man werd in de gaten door de cameras en kon later worden aangehouden. Hij bekende de zaak en zal de schade vergoeden. Uiteraard is ook proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Autokraker aangehouden

DE MEERN- Op woensdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 18.45 uur werd er ingebroken in een auto aan de Heldammersingel. Agenten waren heel dicht in de buurt en zagen de twee verdachten lopen. De achtervolging werd ingezet en een 17-jarige jongen uit De Meern werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Deze jongen is niet vies van het plegen van misdrijven want hij staat als een veelpleger te boek. De verdachte doet onderzoek naar de identiteit van de 2e verdachte.

Lopen over autos

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze over autos hadden gelopen. Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens van 13 en 14 jaar over twee autos hadden gelopen op de Faustdreef. De jongens werden aangehouden en zullen via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan. Ook zullen zij de schade moeten vergoeden.

Op gestolen fiets

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een 13-jarige jongen een fiets had gestolen vanaf de Plesmanlaan. Deze fiets was rood van kleur en met dit opvallende gegeven gingen de agenten op zoek naar de dief. In korte tijd werd in de omgeving de jongen gezien met de fiets. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man in pak?

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 17.10 uur zagen medewerkers van een winkel aan de St. Jacobsstraat dat een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats met een pak en een blouse de kleedkamer inging. De man kwam echter de kleedkamer uit met alleen de blouse en wilde de winkel uitlopen. Hij werd tegengehouden en in een geprepareerde tas zaten het pak met andere kledingsstukken ter waarde van 1035 euro. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging met vuurwapen
UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit. Omstreeks 01.05 kwam een 20-jarige man uit Utrecht een bekende van hem tegen in de omgeving van de Sweder van Zuylenweg. De 33-jarige man uit Utrecht bedreigde de 20-jarige man met een vuurwapen. De 20-jarige man uit Utrecht reed hard weg in zijn auto en de achtervolging werd door de 33-jarige man ingezet. De politie werd gewaarschuwd en de 33-jarige man werd aangehouden. Er werd geen vuurwapen bij hem aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.