Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 22-03-2007

Politie houdt doorrijder aan
Woensdagavond hebben agenten een 46-jarige man uit Meppel aangehouden. Een getuige zag dat een automobilist tegen een geparkeerde auto reed aan de Woldkade en waarschuwde de politie. Na onderzoek werd voor de woning van de aangehouden man een beschadigde auto aangetroffen. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,4. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (07-123488)

Bromfietser aangereden
HOLLANDSCHEVELD Woensdagmiddag is een 17-jarige bromfietser uit Lutten gewond geraakt nadat hij door een 56-jarige man uit Dedemsvaart was aangereden. Deze verleende met zijn auto geen voorrang toen hij het Jan Wintersdijkje opreed en de tegemoetkomende bromfietser niet zag. De bromfietser is met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. (07-123416)

Rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen BORGER / RUINEN - Woensdagavond heeft de politie een aantal forse snelheidsovertredingen vastgesteld. Op de N374 in Borger werd een 69-jarige man uit Mussel betrapt ten hij in plaats van de toegestane 80 km/uur met een snelheid van 137 (na correctie) reed. (07-123457) Ook op de N374 in Borger werd een 46-jarige man uit Schoonoord op te hoge snelheid betrapt. Hij reed 69 km/uur te snel. (07-123464) Op de N375 in Ruinen werd van een 42-jarige bestuurder uit Nijeveen het rijbewijs ingenomen toen deze 53 km/uur te snel reed. (07123462)

Van deze drie snelheidsovertreders werden de rijbewijzen ingevorderd.

Gewonde man aangehouden
ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij in een woning aan de Ruiterakker een man mishandeld had waardoor in de woning een grote ragave is ontstaan. De man zelf raakte daarbij gewond aan handen en armen waarvoor hij in het Wilhelminaziekenhuis behandeld werd. Daarna is hij aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. In de woning werd de 42-jarige bewoner mishandeld waardoor hij letsel aan gezicht en hand opliep. Relationele problemen zijn vermoedelijk de aanleiding voor de vechtpartij. (07-123500)

Verkeerscontrole noodzakelijk
BEILEN Woensdagmiddag hebben agenten een verkeerscontrole gehouden in Hoogeveen en Beilen. Daarbij werden tien bestuurders bekeurd voor o.a. technische gebreken maar ook omdat een baby op de achterbank vervoerd werd zonder daarbij gebruik te maken van een veilig systeem. Voor het onnodig claxonneren kreeg een bestuurder een bekeuring. (07-123399)

Vanmiddag (donderdag), zullen geen persberichten verschijnen omdat de afdelingen Communicatie van Politie Drenthe, Friesland en Groningen s-middags een werkoverleg hebben. Uiteraard zal in voorkomende gevallen wel persalarm gegeven worden en zijn de persvoorlichters bij calamiteiten voor woordvoering beschikbaar.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 45 1280.