Politie Groningen

Donderdag 22 maart 2007

Provincie Groningen, 22-03-2007

Wirdum: gewond na ongeval

Een 19-jarige automobilist uit Wirdum is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Eekwerderweg N360 in zijn woonplaats. De man wilde de N360 oversteken, maar zag daarbij niet dat er een 60-jarige automobilist uit Holwierde aan kwam rijden. Beiden konden een aanrijding niet voorkomen. De 19-jarige bestuurder kwam na de aanrijding in een naastgelegen sloot tot stilstand. Hij is met gezichtsletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum: brandstofpomp los op aanhanger

De politie heeft woensdagmiddag op de A7 bij Marum een 25-jarige automobilist uit het Friese Boelenslaan bekeurd. Agenten zagen de man rijden op de A7 en constateerden dat de lading op zijn aanhanger niet vastgezet was. Toen de Fries langs de kant werd gezet bleek dat er een brandstofpomp op de aanhanger stond. In de aanhangwagen lag een laagje brandstof afkomstig uit de pomp. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoutkamp: onder invloed op bromfiets

Een 40-jarige bromfietser uit Zoutkamp liep gisteren op de Churchillweg in zijn woonplaats tegen de lamp. Agenten merkten op dat de man op een scooter reed, waarvan het kenteken onjuist was. De Zoutkamper werd langs de kant gezet om zijn gegevens te controleren en hem een blaastest af te nemen. Uit de blaastest kwam naar voren dat hij had gedronken. Hij bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek de man een rijontzegging te hebben. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Jonkersvaart: fietser gewond na val

Een 12-jarige jongen uit De Wilp is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Jonkersvaart in de gelijknamige plaats van zijn fiets viel. De jongen fietste achter een 12-jarig plaatsgenootje aan en raakte vermoedelijk de achterkant van diens fiets. Daardoor kwam de jonge Wilpster ten val. Omdat in eerste instantie niet duidelijk werd hoe ernstig de verwondingen waren, is de traumahelicopter ter plaatse geweest. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zuidhorn: bromfietser zonder helm

De politie heeft gisteren een 16-jarige bromfietser uit Zuidhorn bekeurd. Agenten zagen de jongen de Geert Waldastraat uitrijden zonder helm. Op dat moment doofde de Zuidhorner de lichten van zijn bromfiets en liet zijn voertuig uitrollen. De dienders gingen vervolgens een gesprek met hem aan en wilden hem een blaastest afnemen. De jongen vond dit niet nodig en ging met de agenten in discussie. Na controle van zijn papieren bleek hij niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs of certificaat. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau voor een gesprek. Met een bekeuring kon hij even later het bureau verlaten.

Winschoten: poging brandstichting

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging brandstichting in een pand aan de Stationsweg in Winschoten. Tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen is een ruit vernield. Door een brandend voorwerp naar binnen te gooien, is vervolgens geprobeerd brand te stichten. Hoewel er nauwelijks brand ontstond, is er wel schade ontstaan. De politie doet onderzoek naar het incident.

Hoogezand: motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 19-jarige motorrijder uit Groningen heeft woensdagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een snelheid van 139 km/u over de Kielsterachterweg bij Hoogezand. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Winschoten: brute diefstal

De politie heeft woensdagavond een 32-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. De man had in een woning aan de Herman Gorterstraat een vrouw mishandeld en een laptop gestolen. De man had net zo lang op de voordeur staan bonzen, totdat een raampje kapot ging. De 47-jarige bewoonster opende daarop de deur. De man drong de woning binnen en pakte een laptop. Toen de vrouw de laptop terug wilde pakken, werd zij door de man geslagen en getrapt. De man wist op dat moment te ontkomen. De gealarmeerde politie kon de man even later aanhouden in Finsterwolde. De laptop is nog niet boven water. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: vrouw vernield auto

De politie heeft woensdagochtend aan de Hoofdstraat in Stadskanaal een 55-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was zonder toestemming in de cabine van een bestelauto gaan zitten, terwijl de bestuurder aan het lossen kwam. Toen de bestuurder terug kwam bij de auto, zag hij de vrouw in de auto zitten. De vrouw vernielde aan de binnenzijde de raamrubbers. De bestuurder heeft de politie gealarmeerd en de vrouw overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling.

Stadskanaal: rijbewijs ingevorderd

Een 28-jarige automobilist uit Vlagtwedde moest woensdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 106 km/uur over de Gedempte Vleddermond. De maximum toegestane snelheid is hier 50 km/uur. Hierop heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd.

Groningen: fietser gewond

Een 38-jarige fietser uit Groningen raakte woensdag gewond bij een aanrijding. De man fietste over het fietspad langs het Boterdiep. Hij kreeg geen voorrang van een 26-jarige automobiliste uit Groningen die vanuit een uitrit de fietsstrook opreed. De man is met licht letsel aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: fietsster tegen geparkeerde auto

Een 47-jarige fietsster uit Bedum is woensdag op de J.C.Kapteynlaan in Groningen gewond geraakt. De vrouw fietste per ongeluk tegen een geparkeerde auto en kwam ten val. Ze is even buiten bewustzijn geweest en later met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Pop Dijkemaweg in Groningen. Daarbij zijn 14 bekeuringen uitgeschreven: fietsverlichting (4x), snelheidsovertreding (4x), geen APK (2x), niet tonen rijbewijs (1x), geen rijbewijs (1x), niet tonen kentekenbewijs (1x), geen gordel kind (1x). Daarnaast zijn 71 blaastesten afgenomen. Geen van de automobilisten was onder invloed.

Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1327, aantal overtredingen: 132, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 824, aantal overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.