Politie Haaglanden

Persberichten 22 maart

Haaglanden, 22-03-2007

Vader en zoon mishandeld
Den Haag - Een 46-jarige Hagenaar en zijn 17-jarige zoon zijn woensdagavond omstreeks negen uur gewond geraakt bij een mishandeling door een groep jongens. De slachtoffers werden voor hun woning aan de Dublinweg om nog onbekende reden door de groep geslagen met stokken en een ijzeren pijp. Beiden moesten naar het ziekenhuis. In de omgeving van het huis kon de politie een verdachte aanhouden. Het gaat om een 17-jarige Hagenaar. De politie onderzoekt de zaak.

Baldadige jeugd
Den Haag - De politie hield woensdag 21 maart omstreeks 16.45 uur vijf jongens (14,15 en 16 jaar oud) en twee meisjes (13 en 15 jaar ) aan op de Oude Kustlijn voor baldadigheid. Een getuige zag dat de jongelui fietsen omver gooiden en goederen vernielden, waarna hij de politie waarschuwde. Agenten waren snel ter plaatse en konden de jongelui aanhouden.

Graffitspuiters aangehouden
Den Haag - Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zagen woensdagmiddag 21 maart om 17.35 uur twee jongens een kerk aan de Monsterseweg bekladden. De beveiligers hielden de twee 14-jarige Hagenaars aan en droegen hen over aan de politie. Een van de jongens had een plastic tas met daarin twee spuitbussen bij zich. Bij de politie bekenden de verdachten de kerk te hebben beklad. In overleg met hun ouders worden de jongens doorgestuurd naar Bureau Halt.

Heeft u een kopje suiker
Den Haag - Met deze vraag wist een ongeveer 13- jarige jongen een 84-jarige Haagse om de tuin te leiden. De jongen belde woensdagmiddag 21 maart omstreeks 17.00 uur bij de woning van de vrouw aan het Henri Duparcplantsoen aan. Toen de vrouw opendeed vroeg de jongen of ze een kopje suiker voor hem had. Hoewel de vrouw het niet vertrouwde, ging ze toch de suiker halen. Toen de vrouw terugkwam, was de jongen gevlogen. Pas in de avond kwam ze erachter dat de jongen haar portemonnee uit haar handtas had weggenomen.

168 hennepstekjes vernietigd
Den Haag - Politieonderzoek bracht woensdagmiddag 21 maart aan het licht, dat in een pand aan de Regentesselaan een hennepkwekerij was gevestigd. Op twee etages in de woning stonden kartonnen dozen en potten met hennepstekjes. Verspreid stond een groot aantal potten, waar kennelijk de stekjes nog ingezet moesten worden. Alle planten en apparatuur zijn voor vernietiging meegenomen. Er werd ook illegaal stroomgebruik geconstateerd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s).

Vrachtauto kantelt bijna
Leidschendam - Op N206 reed op woensdag 21 maart om 19.30 een vrachtauto in de berm. De wagen bleef daar steken waardoor de linkeras los van de weg kwam. Om het gevaarte van 26 ton weer op de weg te krijgen moest er een speciale telescoopkraan komen. Twee en een half uur later kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen.

Te hard en bumperkleven
Leidschendam - Een 30-jarige Belg had op 21 maart om 11.00 uur een duur ritje over de A4. Hij reed niet alleen 58 km/uur te hard, maar reed te dicht op zijn voorganger. Omdat hij niet in Nederland woont, moest hij direct de twee boetes van in totaal 750,- betalen.

Verdachten steekincident aangehouden
Naaldwijk Een 16-jarige jongen uit Naaldwijk raakte woensdag 21 maart gewond bij een steekincident aan de Tiendweg. Het slachtoffer kreeg ruzie met enkele jongeren die de jongen belaagden. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en rende een schoolgebouw in, waarbij hij achterna werd gezeten door de jongeren. In de hal kwam het tot een handgemeen waarbij de 16-jarige jongen gewond raakte. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie wist korte tijd later in De Lier een 19-jarige Hagenaar aan te houden als verdacht van betrokkenheid bij het incident. Om 19.30 uur meldde zich aan het bureau een tweede verdachte uit Maassluis (17 jaar) die verklaarde dat ook hij betrokken was bij het incident. Ook hij werd aangehouden. Donderdagochtend 22 maart werd in De Lier een 17-jarige inwoner aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid. De politie onderzoekt de exacte toedracht en de aanleiding van het incident.

Verkeerscontrole in Monster
Monster Circa 84 personenautos werden woensdag 21 maart tussen 15.30 en 18.00 uur aan de Verdilaan aan een controle onderworpen. In 19 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor diverse technische gebreken en het rijden zonder autogordel. Later op de avond werd tussen 19.00 en 22.00 uur het autoverkeer gecontroleerd op alcoholgebruik. In totaal werd van 164 automobilisten een blaastest afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal.

Lammetje op eiland
De Lier Politie en Brandweer hebben woensdag 21 maart om 09.30 uur een lammetje vanaf een eiland in veiligheid gebracht. Het diertje was door nog onbekende oorzaak op een eiland in de vaart langs de Burgemeester van der Goeslaan terecht gekomen. Duikers van de brandweer wisten het lammetje in veiligheid te brengen.

Man bedreigt baliemedewerkster
Delft Een 46-jarige Delftenaar werd woensdag 21 maart om 12.45 uur aangehouden op de Oostsingel. De man bedreigde een baliemedewerkster (44) van de Stichting Perspectief. Politieagenten die een onderzoek instelden naar aanleiding van de melding hielden de man aan. Aan het bureau kreeg de man een dagvaarding.

Minderjarigen naar halt
Delft Twee 15-jarige meisjes uit Delft werden woensdag 21 maart om 17.20 uur aangehouden nadat zij werden betrapt bij een winkeldiefstal. De meisje trokken in een winkel aan de Gasthuislaan enkele prijskaartjes van kledingstukken en liepen vervolgens de winkel uit. Hierbij werden ze aangehouden door een beveiligingsmedewerker die de jeugdigen overdroeg aan de politie. Beide meisjes kregen na overleg met hun ouders een Halt-verwijzing.

Twee mannen aangehouden na autoinbraak
Delft Twee mannen van 19 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Polen, zijn woensdag 21 maart om 21.45 uur aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er in een auto, die geparkeerd stond aan de Aart van der Leeuwlaan zou zijn ingebroken. Een getuige had gezien dat twee mannen er iets hadden uitgenomen en waren weggelopen. Toen agenten op zoek gingen werd op de Voorhofdreef een man met een autoradio in zijn handen aangetroffen. De tweede persoon werd op de Aart van der Leeuwlaan gezien. Beiden zijn aangehouden als verdacht van de inbraak in de auto en meegenomen voor verhoor.

Twee mannen aangehouden na diefstal
Pijnacker (Pijnacker-Nootdorp) Een agent hoorde vannacht donderdag 22 maart om 04.45 uur herrie op een bouwterrein aan het Enk. Plotseling zag de agent met grote snelheid een busje van het bouwterrein wegrijden. De agent ging er op zijn motor achteraan en kon het busje op Katwijkerlaan laten stoppen. In het busje lagen steigerpijpen. De twee inzittenden een 42-jarige en een 39-jarige man beiden uit Utrecht, zijn aangehouden als verdachten van de diefstal van de goederen.