Gemeente Beek


Gemeente Beek gooit hoge ogen bij project Stopwatch

Beek, 21 maart 2007

De gemeente Beek is zevende geworden bij een landelijke wedstrijd georganiseerd door MKB Nederland. In het project Stopwatch werden 50 gemeenten, die zich hiervoor vrijwillig hadden aangemeld, getest op hun vergunningverlening en afhandeling van klachten op het gebied van vergunningen.

Beek gooide hoge ogen in de snelheid waarmee vergunningen worden afgegeven en klachten worden behandeld. Zij waren de enige gemeente in Zuid-Limburg die genomineerd was. Van de overige Limburgse deelnemers eindigde Horst op een 6e plaats en Roermond op een gedeelde 9e plaats. De eerste prijs ging naar de gemeente Anna Paulowna (Noord Holland). Wethouder Wierikx heeft vandaag, namens het College van Beek, de prijsuitreiking in Utrecht bijgewoond.

De volgende vergunningen werden beoordeeld:


* De gebruiksvergunning

* De reclamevergunning

* De gewone en kleine bouwvergunning

* De evenementenvergunning

* De beslissing op bezwaar

Hoewel MKB Nederland vooral zicht wou hebben op door ondernemers gevraagde vergunningen, werden met dit project alle vergunningen bedoeld. Ook bij de beslissingen op bezwaar werd geen onderscheid gemaakt. Er is op drie tijdstippen aan MKB-Nederland gerapporteerd. Per 1 september 2006 (over juni, juli en augustus), per 1 december (over september, oktober en november) en per 1 februari 2007 (over december 2006 en januari 2007).