Project Gemeente Westland

kaart gebracht
Milieu-acties gemeente Westland in kaart gebracht Publicatiedatum: 22-03-2007

De gemeente Westland heeft in een uitvoeringsprogramma de acties in beeld gebracht die dit jaar op het milieugebied worden uitgevoerd. Dit Milieu-uitvoeringsprogramma (MUP) 2007 is een uitwerking van de ambities van de gemeente die verwoord zijn in het in 2005 vastgestelde beleidsplan Westland, glashart voor het milieu 2005-2010.

Het plan bevat een uitvoerige tabel met allerlei actiepunten. Zo is het de bedoeling dat dit jaar het Waterplan voor de gemeente wordt afgerond, er een afvalbeleidsplan wordt vastgesteld en het gemeentelijk wagenpark onderzocht. De laatste activiteit heeft tot doel te bekijken of het rijdend materieel milieuvriendelijker kan. Ook de gemeentelijke organisatie zelf wordt kritisch bekeken op milieuvriendelijk functioneren.
Daarnaast bevat het plan maatregelen op het gebied van geluidhinder en verbetering van de lucht- en bodemkwaliteit. In regionaal verband gaat gekeken worden hoe het beste een warmte-/energieweb gerealiseerd kan worden. Centraal hierin staat het inpassen van de verschillende energieleverantiemogelijkheden, zoals geothermie, koude/warmteopslag, energieleverende kas, warmtelevering vanuit Rijnmond en warmtekrachtkoppeling.

Het Milieu-uitvoeringsprogramma 2007 staat op de agenda voor de raadsvergadering van 27 maart.