Gemeente Geertruidenberg


Reconstructie Parklaan

renovatie Parklaan.JPG

Van april t/m september worden er in de Parklaan en Groenstraat (gedeelte Klimopstraat - Parklaan) bestratings- en rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden verricht door E.V.V.M. Infra BV uit Kerkdriel in opdracht van de gemeente Geertruidenberg.

De bestaande riolering wordt vervangen en gedeeltelijk vergroot. Het hemelwater van de rijbaan wordt verzameld in een nieuw aan te leggen infiltratieriool. Het schone hemelwater wordt via dit infiltratieriool weer in de grond gebracht in plaats van afgevoerd met het vuile rioolwater. Zo werkt de gemeente Geertruidenberg aan een betere waterhuishouding.

De bestaande rijbaan en trottoirs worden herbestraat. Naast de rijbaan komt een rode fietssuggestiestrook te liggen.

De werkzaamheden beginnen in de Parklaan aan de kant van de Koningstraat. Eerst wordt er gewerkt tot en met de Groenstraat. Vervolgens wordt de Groenstraat aangepakt en gaat het werk weer verder in de Parklaan richting Landonk.

Er zijn twee hoofdfases in het werk. Fase 1 loopt van 2 april tot half juni en fase 2 is van juni t/m september. De grens ligt tussen de sporthal en het tankstation. Door deze fasering blijven het tankstation en de sportaccommodaties bereikbaar. Er wordt een omleiding ingesteld met verwijzing naar het tankstation en de sportaccommodaties.