Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Inspecties maken Wegwijzer brandveiligheid unitbouw

22-03-2007

De VROM-Inspectie heeft, in samenwerking met de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid en de Arbeidsinspectie, een hulpmiddel ontwikkeld voor een betere controle op de brandveiligheid van unitbouwcomplexen. Inspecteur-generaal Gerard Wolters heeft het eerste exemplaar van deze Wegwijzer brandveiligheid unitbouw woensdag 21 maart overhandigd aan voorzitter Verwater van de branchevereniging van unitbouwers VVVA.

Aanleiding voor het opstellen van de wegwijzer was de brand in het cellencomplex Schiphol-Oost in oktober 2005 en de later verschenen rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en van de drie genoemde rijksinspecties. Als reactie daarop heeft het kabinet verschillende maatregelen aangekondigd, waaronder een actievere verspreiding onder branches van de kennis die bij het onderzoek naar brandveiligheid van cellencomplexen is opgedaan.

De Wegwijzer is niet alleen bestemd voor ontwerpers, bouwers, installateurs, eigenaren en gebruikers, maar ook voor gemeenten vanwege hun toezichthoudende rol bij de bouw- en gebruiksvergunningen. Dit praktische hulpmiddel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met circa 25 brancheorganisaties uit de gehele keten van verantwoordelijken voor de brandveiligheid van unitbouw.

Van de wegwijzer zijn twee aparte versies beschikbaar: een wegwijzer voor nieuwbouw en een wegwijzer voor bestaande bouwwerken.

Download


Zie het origineel


* Wegwijzer brandveiligheid unitbouw, versie nieuwbouw
* Wegwijzer brandveiligheid unitbouw, versie bestaande bouwwerken