AEGON

AEGON sluit zich aan bij Meetingpoint

Vanaf 1 juni kan het intermediair met AEGON online zakendoen via Meetingpoint. Hiermee breidt AEGON zijn distributie uit met het door het intermediair veelgebruikte portaal Meetingpoint.

AEGON start op Meetingpoint met rekenen en aanvragen voor de autoverzekering AEGON Auto op Maat. Daarna volgt het AEGON Woon- en VrijeTijdpakket. Ook is het dan mogelijk om naast rekenen en aanvragen, direct te muteren in de AEGON-administratie. Ook de uitvaartverzekeringen volgen nog.

Een belangrijke reden van AEGON om zich bij Meetingpoint aan te sluiten, is het zogeheten MP4U. Met deze applicatie kan de intermediair op zijn website direct verzekeringen aanbieden aan consumenten. âMet MP4U versterken wij de positie van het intermediair. Op zijn website heeft de consument bijvoorbeeld vergelijkbare mogelijkheden als bij een direct writer. De consument kan online van verschillende verzekeraars premies vergelijken en offertes aanvragenâ, zegt Peter Varenkamp, directielid AEGON Nederland en verantwoordelijk voor ketenintegratie.

AEGON neemt aandeel in Meetingpoint
Peter Varenkamp: âMeetingpoint groeit uit tot een belangrijk portaal voor het intermediair. Om ons vertrouwen in Meetingpoint te onderstrepen, zijn wij dan ook van plan om een aandeel te nemen in Meetingpoint. Wij zien dat het online zakendoen een vlucht neemt in het intermediaire kanaal. AEGON investeerde de afgelopen jaren dan ook miljoenen in ketenintegratie.â

Andere kanalen net zo belangrijk
AEGON spitst het online zakendoen niet alleen toe op Meetingpoint. âGIM en onze eigen AEGON Intermediair Portal, met ruim 3.000 aangesloten kantoren, blijven net zo belangrijk. Wij verplichten het intermediair dus niet om naar één bepaald systeem, bijvoorbeeld Meetingpoint, over te stappen. Maar ons uitgangspunt is wel: wat digitaal kan, gaan we digitaal doen. Dat vraagt óók iets van de tussenpersoonâ, aldus Peter Varenkamp.

Meetingpoint blij met aansluiting AEGON
Steven Jonkman, directeur van Meetingpoint, is blij met de stap van AEGON: âHet zal duidelijk zijn dat AEGON bij zowel Meetingpoint als het intermediair hoog op de wensenlijst stond. De voortvarendheid waarmee we de samenwerking hebben opgepakt belooft veel goeds voor de toekomst.â

Momenteel maken meer dan 6.000 kantoren gebruik van het transactieplatform. Meetingpoint heeft een GIM koppeling met de systeemhuispakketten Assis, ANVA, Dias, Level, Assupro, en Online. Ook het Systeem Vertrouwelijke Mededelingen en Malusregistraties (SVMM) en de RDW zijn aan Meetingpoint gekoppeld. Op dit moment zijn twaalf maatschappijen aangesloten op Meetingpoint: in alfabetische volgorde Ardanta, De Amersfoortse, Delta Lloyd, De Europeesche verzekeringen, De Goudse, Fortis ASR, Generali, Monuta, REAAL verzekeringen,Turien & Co, Yarden.

22-03-2007