Provincie Noord-Holland

Opnieuw werkzaamheden brug Zijkanaal C (A9)

22-3-2007

Dit weekeinde wordt opnieuw gewerkt aan de brug Zijkanaal C bij Spaarndam (A9). Automobilisten die als alternatief de trein willen nemen, kunnen voor 2,- een VanAnaarBeterkaartje kopen.

Net als tijdens het vorige weekeinde is één brugdeel gesloten. Die afsluiting duurt van donderdag 22 maart 21.00 uur tot maandag 26 maart 5.00 uur. Het wegverkeer wordt in beide richtingen over het andere brugdeel geleid. In de richting Alkmaar zijn twee rijstroken beschikbaar, in de richting Amsterdam één.
Vorig weekeinde hebben weggebruikers goed rekening gehouden met de werkzaamheden, waardoor het oponthoud meeviel. De proef met de exclusieve toerit voor vrachtwagens is goed verlopen. Dit weekeinde is de toerit naar de A9 vanaf de A22 Velsertunnel van vrijdag 6.00 uur tot en met 19.00 uur opnieuw alleen toegankelijk voor vrachtwagens. Op zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur is de toerit voor alle verkeer afgesloten. Dit is onder meer nodig om de bocht in de toerit aan te passen. De afgelopen tijd zijn hier namelijk regelmatig ongelukken gebeurd.
Wie gegarandeerd de files wil ontwijken kan tegen gereduceerd tarief met de trein op de trajecten rond het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden. Voor 2,- is een zogeheten Van AnaarBeterkaartje te kopen. Ze zijn in de kaartautomaat te vinden onder evenementen. Vanaf nu biedt Rijkswaterstaat deze service overal aan waar wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Ook voor verschillende bustrajecten geldt een reductie.

Naast de reguliere verkeersinformatie op radio en tv en in kranten is via lokale omroepen AB radio (Bloemendaal), radio Beverwijk en Seaport FM (Velsen) elk kwartier aanvullende verkeersinformatie te krijgen over het verkeersbeeld uit.

Weggebruikers krijgen via tekstkarren actuele reistijdinformatie van de A9 en van de omleidingsroutes N246 en N8/N203. Deze tekstkarren staan bij CORUS, bij de toerit Heemskerk, bij Uitgeest en in Beverwijk onder andere bij de Bazaar. Ook volgen vijf webcams het verkeer op de omleidingsroutes.

Webcams werkzaamheden