Gemeente Bernheze


Verkoop 38 woningen Beemdpark Heesch

In het plan Beemdpark in Heesch wordt door bouwbedrijf Berghege uit Oss in opdracht van Woonmaatschappij Maasland naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar gestart met de bouw van in totaal 48 woningen in het plan Beemdpark. Het gaat hierin totaal om 10 huurwoningen en 38 koopwoningen. De koopwoningen zijn onderverdeeld in diverse woningtypes. Er worden 9 starterswoningen vanaf EUR 171.250,00 gerealiseerd, 9 semi-bungalows vanaf EUR 279.500,-, 12 bungalows vanaf EUR 317.500,-, 6 twee-onder-een-kapwoningen vanaf EUR 329.500,- en 2 vrijstaande woningen vanaf EUR 399.000,-. Alle genoemde verkoopprijzen zijn v.o.n. Starters krijgen bij het inschrijven voor de starterswoningen drie extra punten.

De procedure
De woningen worden toegewezen op basis van het
puntentoewijzingsysteem. Dit houdt in dat aan kandidaten, op basis van de door hem/haar in te vullen gegevens op het inschrijfformulier, in diverse categorieën punten worden toegekend. Enkele categorieën waarin punten worden toegekend zijn: sociale binding en doorstroming.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven door middel van een inschrijfformulier. Deze formulieren zijn, met de daarbij behorende toelichting en een exemplaar van het puntensysteem, op woensdag 28 maart 2007 tijdens de informatieavond of vanaf donderdag 29 maart 2007 verkrijgbaar bij Woonmaatschappij Maasland, Schaafdries 8 in Ravenstein (postbus 13, 5370 AA), telefoon (0486) 43 99 00. De inschrijfformulieren kunnen uitsluitend ingeleverd worden bij de gemeente. Voor inschrijving is een bedrag van EUR 22,50 per inschrijfformulier verschuldigd. Dit bedrag kunt u vanaf donderdag 29 maart 2007 tot en met woensdag 11 april 2007 tijdens openingstijden betalen bij de balie van het domein Bouwen en Wonen in het gemeentehuis in Heesch. Pas na betaling van het inschrijfgeld wordt het inschrijfformulier in behandeling genomen.

Inschrijfformulieren die niet vóór woensdag 11 april 2007, 19.30 uur volledig ingevuld bij de gemeente binnen zijn, worden niet in behandeling genomen. Eventuele vertraging bij de postbezorging is voor eigen risico.

De toewijzing
Aan de hand van de gegevens op het inschrijfformulier worden punten toegekend. Degene met de meeste punten komt als nummer één op de lijst te staan, degene met het op één na hoogste puntenaantal als nummer twee, etcetera. In deze volgorde worden de kandidaten benaderd en zal er eventueel een woning worden toegewezen. Bij een gelijk aantal punten wordt alsnog geloot. Ga hier naar meer informatie over het puntentoezijzingsysteem (opent in nieuw venster). Indien een woning wordt toegewezen aan een kandidaat, dan mag deze niet aan derden doorverkocht worden. Betrokkene is verplicht de woning uitsluitend zelf, met (eventuele) partner en (eventuele) kinderen, te bewonen. Dit is in overeenstemming met de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Bernheze.

Starterslening
Ten behoeve van de koop van een woning in de prijsklasse tot EUR 190.000,- bestaat de mogelijkheid een `Starterslening' aan te vragen. De lening is in de vorm van een tweede hypotheek en bedraagt maximaal EUR 30.000,-. Met een inkomenstoets wordt gekeken of de aanvrager in aanmerking komt voor deze extra lening. De lening wordt verstrekt in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Algemene informatie is op te vragen bij de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88.
Voor uitleg over deze lening kunt u rechtstreeks contact opnemen met SVn (www.svn.nl) in Hoevelaken, telefoon (033) 25 39 401. In het gemeentehuis in Heesch liggen de `gemeentelijke uitvoeringsregels Starterslening' en de `verordening Stimuleringsfonds Starters' ter inzage.

Meer informatie
Informatie over het uitgiftesysteem is verkrijgbaar bij het domein Bouwen en Wonen van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88. Indien u meer informatie wenst over de woningen kunt u vanaf 29 maart 2007 terecht bij Woonmaatschappij Maasland, telefoon (0486) 43 99 00.

Informatieavond
Op 28 maart 2007 wordt tussen 19.30 en 22.00 uur in Cultureel Centrum de Pas een informatieavond georganiseerd, waar u alle informatie over de woningen kunt krijgen. U bent hier van harte welkom.

Aan de inhoud van deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Het college van burgemeester en wethouders is, in voorkomende, bijzondere gevallen, bevoegd af te wijken van het puntensysteem.