Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 13 maart 2007

Wet werk en bijstand
In maart zal onder de mensen met een werk- en bijstandsuitkering een enquête worden gehouden over de uitvoering van deze Wet en hoe zij vinden dat de gemeente Bernheze dit doet. Onder de inzenders worden tien cadeaubonnen van 10,- verloot.

Tijdelijke ingebruikgeving
Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 13 maart 2007 besloten om het pand aan de Leekenstraat 4 in Heesch tijdelijk in gebruik te geven aan TNT Post.

Verordeningen
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de verordening Vrom Starterslening Bernheze, de verordening Stimuleringsfonds Startersregeling Bernheze en de Gemeentelijke Uitvoeringsregels. Ze legt deze ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

Aanbevelingen rapport Rekenkamercommissie
De Rekenkamercommissie heeft in het eerste rapport Beoogde en feitelijke resultaten vergeleken een tiental aanbevelingen gedaan. Deze gingen vooral over de verbetering van informatie en communicatie tussen het college van burgemeester en wethouders en de raad bij ingewikkelde en langdurige processen. De gemeenteraad heeft de griffie en de secretaris gevraagd voorstellen te doen om deze aanbevelingen te implementeren in de werkwijze van het college van burgemeester en wethouders en de raad. Dit voorstel wordt nu aan de raad aangeboden. Kern van het advies is om met de te nemen maatregelen zoveel mogelijk aan te sluiten bij bestaande instrumenten (voor besluitvorming en planning en control).

Stormschade bomen
In de namiddag en avond van 18 januari 2007 is er een storm over Nederland getrokken die ook zijn sporen in Bernheze heeft nagelaten. Met name is er schade aan de bomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de gevolgen, de ondernomen acties en de financiële gevolgen voor het oplossen van de gevaarlijke situaties.