Menzis nieuwe hoofdsponsor 4 Mijl van Groningen

22.03.2007 / 11:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Menzis

Menzis

Zorgverzekeraar Menzis is de komende drie jaar de nieuwe hoofdsponsor van de 4 Mijl van Groningen. Zorgverzekeraar Groene Land Achmea neemt na 15 jaar hoofdsponsorschap met een goed gevoel afscheid van de 4 Mijl van Groningen. De 4 Mijl van Groningen is uitgegroeid tot een Gronings sportevenement met internationale allure. De 21e editie van de 4 Mijl van Groningen vindt dit jaar plaats op 14 oktober.

Het sponsorschap van de 4 Mijl van Groningen is volgens bestuursvoorzitter Roger van Boxtel belangrijk voor Menzis: 'Het past binnen onze missie om het welzijn van mensen te verhogen en een gezonde levenstijl te bevorderen. Met de 4 Mijl van Groningen promoten we beweging als onderdeel van een gezonde levenstijl. Daarnaast vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan Gronings sportevenement met internationale allure.'

Menzis 4 Mijl Clinics
Voor een goede voorbereiding op de 4 Mijl van Groningen kunnen deelnemers zich aanmelden voor speciale clinics en workshops via de site van de 4 Mijl van Groningen. Deze Menzis 4 Mijl Clinics worden in samenwerking met Gerard Nijboer, atletiek verenigingen en sportzaken georganiseerd, Plaatsen waar er zeker clinics worden gegeven zijn: Groningen, Haren, Appingedam/Delfzijl, Assen, Emmen, Leeuwarden en Heerenveen. Voorafgaand aan de zomervakantie wordt er een pre Clinic-bijeenkomst gehouden voor de clinic deelnemers met onder andere workshops over sportadvies, voeding, training, schoeisel en kleding.

Start inschrijving 7 mei 2007
Maandag 7 mei start de inschrijving voor de 21e editie van de 4 Mijl van Groningen. Inschrijven is mogelijk via de website www.4mijl.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor de individuele deelnemer . 12,50 en voor een bedrijventeam . 460,-. Dat is inclusief een sms-bericht met eindtijd en een finishfoto die naderhand via de website is te downloaden. Tevens wordt er . 0,75 per loper en . 60,- per bedrijventeam afgedragen voor Charity Run en Team 4 Mijl.

Charity Run
Dit jaar is het goede doel van de Charity Run het Rode Kruis. Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt. Met het ingezamelde geld wordt een nieuwe bus aangeschaft voor het vervoer van mensen met een beperkte mobiliteit voor het Rode Kruis district Groningen/Haren.

Team 4 Mijl (voorheen Team Heart Vital)
Naast het goede doel van de Charity Run steunt de 4 Mijl van Groningen ook Team 4 Mijl, het talententeam uit Noord Nederland. De 4 Mijl van Groningen ondersteunt onder andere hun medische begeleiding, voedingsbegeleiding en ook mentale begeleiding en trainingen. www.team4mijl.nl

De 4 Mijl van Groningen
Dankzij de bijna honderdduizend toeschouwers langs het parcours behoort de 4 Mijl van Groningen tot de 3 grootste atletiekevenementen van Nederland. De 4 Mijl van Groningen is een prachtige mix van topsport en breedtesport: Wedstrijdloop met internationale top, Bedrijvenloop, Recreantenloop en de Gasunie Jeugdloop. In 2006 telde de 4 Mijl van Groningen 15000 lopers. Binnen 4 dagen waren de startbewijzen uitverkocht. Voor 2007 rekenen we op 17500 deelnemers.


---