Politie Gelderland-Zuid

Vluchtende fietsendieven onderuit

Nijmegen, 22-03-2007 o Bij een poging om aan de politie te ontkomen zijn twee Nijmeegse jongens woensdagmiddag op de Snelbinder in Nijmegen met hun fiets onderuit gegaan. Zij liepen daarbij diverse schaafwonden op. Zij zijn aangehouden.

Woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat drie jongen zich verdacht ophielden op de Griftdijk in Oosterhout en dat ze vrij nieuwe fietsen bij zich hadden. De jongens zouden via de Snelbinder in de richting van Nijmegen fietsen. Agenten van het mountainbiketeam reden die kant uit en passeerden inderdaad drie jongens die aan de beschrijving voldeden. De agenten besloten de drie staande te houden om ze te controleerden.
Toen de jongens in de gaten kregen dat de politie belangstelling voor hen had, probeerden ze er snel vandoor te gaan.

Bij de vluchtpoging kwamen twee van de drie met de wielen in elkaar en gingen daardoor op een forse manier onderuit. Nadat de agenten zich er van hadden overtuigd dat ze niet ernstig gewond waren, werden ze aangehouden op verdenking van fietsdiefstal of heling. Het betreft Nijmegenaren van 20 en 21 jaar oud. De derde verdachte zag kans om er vandoor te gaan.
Omdat de jongens verschillende verklaringen aflegden over de herkomst van de fietsen zijn ze voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (03)