Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na mishandeling winkelier

Nijmegen, 22-03-2007 o Een eigenaar van een winkel in de wijk Meijhorst zag woensdagmiddag twee jongens in zijn winkel komen die zich direct verdacht ophielden in een hoek van de winkel waar hij geen zicht op had. Omdat de man op dat moment met klanten bezig was kon hij ze niet meteen controleren. Na korte tijd verlieten de twee de winkel.

Korte tijd later kwam een derde man de winkel binnen. Hij wilde een product ruilen dat een vriendin van hem twee dagen daarvoor gekocht zou hebben, maar waarvan hij geen bon meer had. De winkelier wist zeker dat hij dit product al lange tijd niet verkocht had en dat het dus kort darvoor uit zijn winkel gestolen moest zijn. Hij verzocht de man te wachten omdat hij de politie ging bellen. Daarop probeerde de man de winkel te verlaten. Omdat de winkelier hem tegen wilde houden, werd hij door de man mishandeld. Daarna ging de verdachte er via de achterdeur vandoor.

Een getuige had de verdachte echter herkend en gaf de naam van de man door. Het was een 28-jarige Nijmegenaar. De politie kon de man even later in zijn woning aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten. (03)