AutoRai

SsangYong Actyon Sports: een klasse apart

(3/22/2007)
Met de Actyon Sports introduceert SsangYong op de AutoRAI 2007 een auto met vele verschillende gezichten. De Actyon Sports is afgeleid van SsangYong's jongste SUV: de Actyon. De Actyon Sports is mogelijk nog eigenzinniger dan de Actyon.

De Sports combineert eigenschappen van een SUV, een pick-up en een minivan in één gedurfd concept. Hierdoor kan met recht gesproken worden van een klasse apart. De Actyon Sports is vanaf eind april te bestellen en kent een vanafprijs van ⬠27.995,- voor de, alleen via het internet te bestellen, âDirectâ-uitvoering.

Door zijn verschillende gezichten kenmerkt de Actyon Sports zich door een opmerkelijk flexibel karakter. De Sports biedt royaal plaats aan vijf inzittenden zonder dat dit ten koste gaat van de laadruimte. De laadruimte kent een lengte van 1,28 meter en daarmee is de laadcapaciteit ongekend groot. Doordat de Actyon Sports is afgeleid van de Actyon is er geen enkele concessie gedaan op het gebied van rijeigenschappen. De Actyon Sports laat zich rijden als een personenwagen en weet zowel op de weg als in het terrein uitstekend te presteren. Met naar keuze achterwielaandrijving of vierwielaandrijving (met hoge en lage gearing) kan hij onder alle omstandigheden elke ondergrond aan.

Krachtige motor en chassis
De SsangYong Actyon Sports wordt aangedreven door een nieuwe 2,0 liter common-rail dieselmotor die 141 pk (104 kW) levert bij 4.000 toeren per minuut. Bovendien levert de tweeliter dieselmotor een hoog koppel van 310 Nm tussen 1.800 en 2.700 toeren per minuut. Daarmee heeft de Actyon Sports bij ieder toerental meer dan voldoende trekkracht paraat. Voor de bediening kan gekozen worden tussen een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertrapsautomaat.

Het hoogwaardige stalen chassis is afgestemd op het hogere potentieel van de motor. Het onderstel is voorzien van voorwielophanging met dubbele draagarmen, terwijl achter voor een constructie met een vijfvoudig geleide achteras is gekozen. Een combinatie die gewoonlijk voorbehouden is aan SUVâs uit de top van het segment.

Design
De eigenzinnige lijnen van de Actyon zijn duidelijk terug te zien in de Actyon Sports. Het indrukwekkende front straalt de kracht en de onverzettelijkheid die hem in de dagelijkse omgang karakteriseert.

De flanken en de achterzijde van de Sports kenmerken zich door een combinatie van stoere strakke lijnen en sierlijke rondingen, waardoor de Sports vanuit iedere hoek eigenzinnig oogt.

In het interieur trekt SsangYong de combinatie van stoere strakke lijnen en sierlijke rondingen door. Net als bij de rijeigenschappen, doet SsangYong in het interieur geen enkele concessie als het gaat om comfort. De cockpit is afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen en van alle gemakken voorzien. Hierdoor weet de Sports zijn bestuurder en passagiers optimaal te behagen.

Veiligheid en comfort
SsangYong geeft zijn jongste model een hoog veiligheidsniveau mee. De Actyon Sports is voorzien van dubbele airbags voor bestuurder en de voorste passagier, spanners en spankrachtbegrenzers voor de veiligheidsgordels en een inklapbare stuurkolom.

De standaarduitrusting van de Actyon Sports is al even uitgebreid als zijn veiligheidsuitrusting: standaard is de Sports voorzien van airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, in hoogte verstelbaar stuurwiel en mistlampen vóór.

De nog luxere âs-uitvoeringâ voegt aan de bovenstaande uitrusting onder meer een lederen stuurwiel en pookknop, afstandbediening op de centrale deurvergrendeling, elektrisch inklapbare buitenspiegels, verwarmde voorstoelen, 16â lichtmetalen velgen en stuurwiel met audiobediening toe.

Modelprogramma en prijzen
De SsangYong Actyon Sports is vanaf eind april te bestellen. De prijzen beginnen bij ⬠27.995,- voor de, alleen via de website (www.ssangyong.nl) verkrijgbare, âDirectâ-uitvoering. Hierdoor kan de consument bogen op een klantvoordeel van ⬠3.000,- via internet. De Actyon Sports is tevens op grijs kenteken leverbaar. De versies op grijs kenteken beginnen bij ⬠17.500,- voor de, eveneens exclusief via het internet te bestellen, SsangYong Actyon Sports A200 Xdi 2WD Direct.