Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Geen ACT-toernooi in Amsterdam deze zomer

Er zal deze zomer in Amsterdam geen ACT-toernooi worden gespeeld. In een persbericht laten de organisatoren het volgende weten:

'Het spijt ons te moeten mededelen dat wij afzien van de organisatie van het Amsterdam Chess Tournament 2007. We hebben lange tijd gezocht naar de benodigde financiën voor het welslagen van dit toernooi, maar de balans is op dit moment zodanig dat wij het niet aandurven om in de geplande periode (14-22 juli 2007) het toernooi te organiseren.

Om tijd te winnen hebben wij nog getracht om het toernooi een maand uit te stellen, maar in die periode bleek de speelzaal (het USC) niet beschikbaar. Het lijkt ons daarom voor alle betrokkenen (en zeker ook de schakers zelf, die graag op tijd willen weten waar zij aan toe zijn) beter om de knoop nu door te hakken.

We hebben de sponsoren die ons in het verleden hebben ondersteund en/of in 2007 daartoe bereid waren, gevraagd of zij ons ook in het jaar 2008 willen helpen. Wij zijn namelijk absoluut van plan om in 2008 opnieuw een poging te wagen voor de doorgang van het 4e ACT. Hopelijk slagen wij dan wel.'

---

Nog enkele plaatsen vrij voor traning Michaltsjisjin op 25 maart

De Sloveense grootmeester en schaaktrainer Adrian Michaltsjisjin verzorgt op zondag 25 maart een training voor het Servicepunt Zuid. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Vanaf 11.00 uur verzorgt Michaltsjisjin twee sessies van drie uur. Plaats van handeling is Hotel Waalwijk in Waalwijk. De minimum rating om de trainingen te kunnen volgen is 1900 en jeudgspelers hebben bij de indeling voorrang. Volwassenen kunnen zich echter ook aanmelden. Aanmelden is mogelijk bij de servicepuntmedewerker in Zuid, Franck Steenbekkers. Haast u, want vol is vol!

---