Gemeente Breda

Ondernemerssalon gestart in Heuvel

Ondernemers worden verenigd om buurteconomie te stimuleren. Op 21 maart heeft wethouder Henk Snier (Wijkontwikkeling) het officiële startsein gegeven aan de Ondernemerssalon Heuvel, een onderdeel van het project Ondernemerscoach Heuvel. Doel van de Ondernemerssalon is het stimuleren van de buurteconomie.

Door de in Heuvel gevestigde ondernemers en (startende) ondernemers die plannen hebben een bedrijf te starten in de wijk te verenigen, bestaat alle gelegenheid voor netwerken en zaken doen. Het project de Ondernemerscoach, waar de Ondernemerssalon deel van uit maakt, heeft drie doelstellingen: het vinden en begeleiden van startende ondernemers, het coachen van ondernemers die korter dan vijf jaar geleden zijn gestart in Heuvel en het bevorderen van samenwerking tussen de bedrijven in de wijk onderling. Tijdens de Ondernemerssalon gebeurt dat door de ondernemers bij elkaar te brengen om te netwerken en het gezamenlijk zaken doen te bevorderen.

Naast de gemeente Breda, Wonen Breburg en de voorzitter van de wijkraad Heuvel, waren ook Blauwhoed Projectontwikkeling, de Kamer van Koophandel, de Rabobank Hage-Beek en Buro Zaken Expert aanwezig om (startende) ondernemers te woord te staan en vragen te beantwoorden.

Ondernemerschap in Heuvel op de kaart

Tijdens de Ondernemerssalon is ook de website www.heuvelzaken.nl in gebruik genomen. Deze website is één van de vele activiteiten om het ondernemerschap in Heuvel op de kaart te zetten. Daarnaast kunnen ondernemers (gevestigd in Heuvel) lid worden van het Ondernemers Klankbord Heuvel en bestaat het inwinnen van professioneel bedrijfsadvies tot de mogelijkheden.
Starters worden gedurende het gehele traject - van idee tot na de start van het bedrijf - gecoacht en ook is betaalbare (tijdelijke) bedrijfsruimte aanwezig. Deze faciliteiten worden gefinancierd door het samenwerkingsverband van gemeente Breda en Woningbouwcorporaties Heuvel, kwaliteit maken we samen.
Het project Ondernemerscoach Heuvel is per 1 januari jongstleden gestart. Inmiddels hebben zich 25 geïnteresseerde starters gemeld, zijn reeds vijf ondernemers gestart en worden nog eens vijf bestaande ondernemers (de zogenoemde doorstarters) professioneel geadviseerd.

Breda, 21 maart 2007