Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 22 maart 2007

Titan Wood start met productie Accoya(tm)

Titan Wood is succesvol gestart met de commerciële productie van Accoya(tm) hout. De lang verwachte eerste lading Accoya(tm) hout is onlangs in de nieuwgebouwde fabriek in Arnhem geproduceerd.

Kwaliteitsanalyses hebben aangetoond dat de geproduceerde partij de kwaliteitsnorm ruim overschrijdt en als resultaat is de lading hout goedgekeurd voor gebruik in veeleisende toepassingen. De eerste vracht Accoya(tm) is inmiddels geleverd aan Reef Hout in Goor voor toepassing in zware omstandigheden, namelijk oeverbeschoeiing in sloten en kanalen. De uitzonderlijke duurzaamheid en dimensiestabiliteit maakt het hout tot het ideale materiaal om de extreme omstandigheden te doorstaan.

In de aankomende weken focust Titan Wood zich op het verder optimaliseren van het productieproces om aan de hoge verwachtingen van diverse afnemers te voldoen. Titan Wood zal nu ook snel starten met de productie van Accoya(tm) hout, bestemd voor kozijnen, deuren en gevelbekleding.

Bert Kattenbroek, sales & marketing manager van Titan Wood: "Het is een geweldige prestatie van ons eigen team en de bouwers om een fabriek van deze omvang binnen een jaar te realiseren. Vooral omdat vele bouwonderdelen voor het eerst vanaf de ontwerptafel zijn gebouwd en nu ook daadwerkelijk Accoya(tm) uit de fabriek laten komen. Onze orderportefeuille is de aankomende zes maanden gevuld met bestellingen voor toepassing in gevelbekleding, kozijnen, deuren, oeverbeschoeiing, bruggen en andere civiele constructies. Uiteindelijk hopen we Accoya(tm) te zien in nog meer toepassingen en als alternatief voor minder duurzame en minder verantwoorde materialen".

Met de start van de commerciële productie in Arnhem is Titan Wood in de positie om licentieonderhandelingen verder te concretiseren.

Titan Wood is de volledige dochter van het beursgenoteerde Accsys Technologies PLC in de UK.

Accoya(tm) is een geregistreerd handelsmerk in eigendom van Titan Wood.