Gemeente Barneveld


Zoekfuncties op www.barneveld.nl sterk uitgebreid

Afbeelding bij bericht

De zoekfuncties op de internetsite van de gemeente Barneveld (www.barneveld.nl) zijn sterk uitgebreid. Daarmee is de vindbaarheid van informatie verbeterd. Ook is aansluiting gezocht bij het landelijke project "Samenwerkende Catalogi". Deze ontwikkelingen passen in het streven van de gemeente Barneveld om de digitale informatievoorziening te optimaliseren.

Bestuurlijke informatie

De vindbaarheid van bestuurlijke informatie op www.barneveld.nl is verbeterd, omdat deze informatie is aangesloten op de algemene zoekmachine van de website. De ingevoerde zoekterm wordt daarmee 'losgelaten' op álle internetpagina's én PDF-documenten waaronder collegebesluiten, raadsstukken en schriftelijke vragen. Ook rapporten en beleidsstukken in Word- en PDF-format zijn nu aangesloten op de zoekmachine van de internetsite.

Samenwerkende catalogi

De zoekmachine is ook uitgebreid met de eerste fase van het landelijke initiatief 'Samenwerkende Catalogi'. Dit project is erop gericht om alle internetsites van de overheid zó te laten samenwerken, dat gebruikers niet meer voor een dichte deur komen te staan bij de elektronische overheid. De productinformatie van de verschillende (landelijke) internetsites wordt zó gekoppeld, dat de inwoner of ondernemer gericht wordt doorverwezen naar de juiste plek op de juiste internetsite. Binnen www.barneveld.nl kan de bezoeker kiezen of hij wil zoeken in de gemeentelijke internetsite, of de zoekterm ook wil 'loslaten' op de aangesloten internetsites. Barneveld maakt deel uit van de eerste lichting gemeenten, die zich voor dit project hebben aangemeld, en waarvoor een subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken is ontvangen.
Mutatiedatum 22/03/2007