Ingezonden persbericht


Brielle yachting presenteert: het nieuwste model 2007 van cruisers yachts - de 330 express

Brielle Yachting, de distributeur van Cruisers Yachts in de Benelux, heeft de lancering aangekondigd van de nieuwe serie Cruisers 330 Express van de bekroonde Amerikaanse express cruiser fabrikant.

In augustus 2007 arriveert de nieuwe 330 Express in Europa en de boot maakt tijdens de Hiswa te Water Show in september zijn debuut. De 330 Express van Cruisers Yachts heeft een groter interieur dan concurrerende boten van dezelfde lengte, met een queen-size eilandbed, een grote badkamer met douche en een ruime kombuis en eetkamer. Dit sportieve nieuwe model is verkrijgbaar met verschillende soorten inwendige of aan de achterkant bevestigde motoren met V-aandrijving. Ook heeft het een nieuw exterieur met een supermodern cockpitontwerp. Niet alleen is er aandacht besteed aan de stijlvolle afwerking van de boot, ook de praktische elementen zijn ruimschoots aan bod gekomen. Denk hierbij aan functionele zitgelegenheden en het windscherm waar u doorheen kunt lopen voor gemakkelijke toegang tot het voordek.

Informatie over het exterieur en de cockpit van de 330 Express

De cockpit van de 330 heeft gezellige U-vormige zetels met tafels en een zonnedek dat helemaal ingesloten kan worden. De Express wordt standaard met een bar geleverd. De klanten kunnen daarnaast een elektrische grill laten inbouwen, of een ijsmachine en een koelkast in de cockpit - zodat er minder vaak naar de kombuis moet worden gelopen: de zitruimte is dus ideaal voor het entertainen van vrienden. De cockpit is standaard uitgerust met verwijderbare vloerbedekking of een optioneel dek van synthetisch teak dat geen onderhoud behoeft.

Het gebruiksvriendelijke roer heeft standaard dubbele comfortabele instelbare kapiteinsstoelen met een passagierslounge aan bakboord en de keus uit twee elektronicapakketten. Het basispakket bestaat uit een VHF-radio, digitaal echolood, GPS en C80 8" karteringsinstrument in kleur. Het premium pakket heeft alles wat het basispakket ook bevat, maar het echolood is een DSM300 met temperatuurmeter, plus een 2 kW 18' Radome radar.

Interieurgegevens van de 330 Express

De grote slaapkamer van de 330 Express zou evengoed in een groter jacht passen, dankzij het queen-size bed en de vele opslagruimte. Een plafondraam en patrijspoorten aan weerszijden zorgen voor daglicht en ventilatie en deze ruimte is met een privacygordijn van de kombuis en eetkamer gescheiden. Voor extra privacy kan ook een volledige afscheiding met deur worden ingebouwd.

De ruime badkamer is gemakkelijk toegankelijk voor eigenaren en gasten en heeft een grote douche en wastafel. De ruimte is veel groter dan gewoonlijk op een cruiser van deze lengte wordt aangetroffen. De U-vormige zetels in de eetkamer zijn zeer comfortabel en kunnen gemakkelijk tot een tweepersoonsbed voor gasten worden omgevormd.

De kombuis en salon zijn duidelijke voorbeelden van het ingenieuze ontwerp van de 330 Express. Daarom staat Cruisers Yachts bekend als de maker van boten die mensen een 'thuis ver van huis' biedt. In de kombuis treft u een solide aanrecht, een magnetron, koel- en vrieskast, een elektrisch fornuis met twee pitten en een optioneel koffiezetapparaat. Daarnaast bevindt zich een comfortabele eetkamer voor vier personen, compleet met een plat LCD-tv/DVD-scherm van 15", een stereo-installatie met cd-speler en een stuurinrichting.

Cruisers Yachts hebben al meer dan 50 jaar lang boten vervaardigd en dit bedrijf staat in de VS en overal elders ter wereld bekend als een bedrijf dat boten produceert op basis van de beste moderne scheepsarchitectuur, engineering, technologie en interieurstyling. Brielle Yachting is in oktober 2006 de officiële distributeur voor de Benelux geworden en heeft een groot aantal Cruisers Yachts modellen aangeleverd gekregen, die allemaal te bezichtigen zijn in de indrukwekkende showroom in Port Zélande in Nederland. Brielle Yachting is 7 dagen per week geopend en heeft boten in voorraad van de grootste bootmerken ter wereld, zoals Fairline, Cruisers Yachts, Cobalt en Grandezza.

Meer informatie over Brielle Yachting vindt u op www.brielleyachting.nl

330 Express Specificaties
Lengte met uitgetrokken duikplatform 35'6" / 10,8 m Breedte 11'8" / 3,6 m
Brugspeling met boog 10'3" / 3,1 m
Hoofdruimte cabine 6'5" / 2,0 m
Diepgang - achteraandrijving omhoog 29" / 74 cm Diepgang - achteraandrijving omlaag 44" / 112 cm
Brandstofcapaciteit 232 gal. / 878 l
Capaciteit afvoertank 30 gal. / 114 l
Capaciteit watersysteem 40 gal. / 151 l
Dieselmotoren, gewicht bij benadering 17,500 lbs. / 7.938 kg. Gasmotoren, gewicht bij benadering 16,500 lbs. / 7.484 kg. Aandrijvingopties
Volledig assortiment intern ingebouwde of achtermotoren met V-aandrijving, zowel benzine als diesel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nick Lanting
Brielle Yachting B.V.
Kabbelaarsbank 11, NL-3253
ME Ouddorp, Holland
Tel.: + 31 (0)111 677111
Fax: + 31 (0)111 677110
Email: info@brielleyachting.nl

of

Nick Lanting
Nieuwpoort Marine bvba
Watersportlaan 15 - B-8620
Nieuwpoort
Tel: +32 (0)58 242 450
Fax: +32 (0)58 242 550
E: info@fairline.be

of

Nicki Holder
Saltwater Public Relations
Tel:+44(0)1202-669244
Fax:+44(0)1202-672221
E:nicki.holder@saltwatercoms.com

Informatie voor de redacteuren

Brielle Yachting werd in 1975 door Frans Lanting opgericht. De onderneming is in 1969 de officiële distributeur van Fairline boten in Nederland geworden en is momenteel de tweede grootste Fairline dealer ter wereld. De onderneming werd onlangs door Cruisers Yachts aangesteld als vertegenwoordiger van het merk in de Benelux en dat is eveneens het geval met Cobalt Boats. Brielle Yachting heeft de grootste Fairline showroom ter wereld in Port Zélande.