Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 22 maart 2007
Onderwerp: VAXXIN Distribution op CeBIT 2007

Introductie Parental Control Software van Nederlandse bodem wekte grote interesse op CeBIT 2007.

Hannover, VAXXIN Distribution BV uit Mijdrecht nam dit jaar voor het eerst deel aan CeBIT 2007, welke plaatsvond in Hannover, Duitsland

Deze Europese distributeur, gespecialiseerd in de nationale en internationale distributie van IT-beveiligingsoplossingen en bekend van o.a. de distributie van de BioSlimDisk (biometrisch beveiligde memory-sticks) en SpamWeed (anti-spam software), presenteerde zichzelf binnen een speciaal gebied van de CeBIT, genaamd 'Planet Reseller'.

Planet Reseller was een afgeschermd gebied binnen de CeBIT en 5 jaar geleden ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de CeBIT organisatie en het internationale IT vakblad CRN (Computer Reseller News). Het is de aangewezen plek voor retailers en distributeurs om elkaar te ontmoeten, zonder te veel 'ruis' van de eindgebruikers te ondergaan.

Met de deelname aan CeBIT 2007 hoopt VAXXIN Distribution op een uitbreiding van haar internationale reseller-bestand. Om deze doelstelling kracht bij te zetten, lanceerde Vaxxin een geheel in eigen beheer ontwikkeld Parental Control software programma, genaamd 'VISE- Parental Control'.

VISE staat voor 'Vaxxin Internet Security Essentials' en is bedoeld om ouders een makkelijk te bedienen 'gereedschap' in handen te geven voor de opvoeding van hun kinderen en het (bij)sturen van hun computergedrag.

VISE onderscheidt zich ten opzichte van andere aanbieders van Kinderbeschermingssofware door haar volledigheid. Zo is het programma niet alleen geschikt voor het in de gaten houden van dubieuze 'online vrienden'; met het programma kan men bijvoorbeeld ook heel eenvoudig bepalen wanneer en hoelang een kind gebruik mag maken van de PC. Natuurlijk is het programma voorzien van de nodige black/white list functies, die de gebruiker naast de voorgedefinieerde lijsten ook de mogelijkheid biedt zijn eigen blacklist van ongeschikte web-sites met andere VISE gebruikers (wereldwijd) te delen. Naast de mogelijkheid van een uitgebreide internet- en MSN-chat-controle, kan men met VISE ook het standaard PC-gebruik van zijn kinderen regelen, zonder dat men zelf constant aanwezig hoeft te zijn.

VISE werd op de CeBIT gelanceerd voor de Duits-, Nederlands- en Engelstalige markten en een volledig werkende gratis Bèta versie zal beschikbaar zijn tot 30 juni 2007. Op 1 juli 2007 zal de eerste commerciële versie op de markt komen, welke meteen ook Windows Vista ready is.

Voor de Duitse markt was Vaxxin BV op de CeBIT in gesprek met meerdere serieus geïnteresseerde bedrijven, waaronder 'Maily Distribution GmbH', een van de grotere softwaredistributeurs van Duitsland. Daarnaast zijn er reeds gesprekken gaande met hardware-leveranciers en retail-ketens. "De interesse op de CeBIT voor onze oplossing is ongekend" aldus Carlos Lijphart, Internationaal Sales Manager van Vaxxin. Zowel kleine winkeliers als grote ICT bedrijven geven aan juist op zoek te zijn naar een dergelijke oplossing, om aan de grote vraag vanuit de consumentenmarkt te kunnen voldoen". Verwacht wordt dat Vaxxin op zeer korte termijn meer bekend kan maken over de internationale distributie van VISE-Parental Control.
---

Meer informatie?

Pers & media: Dhr. Carlos Lijphart | media@vaxxin.com | +31-(0)297-254 539 | +31-(0)6-460 118 46

Bent u geïnteresseerd aan een volledig werkend test-exemplaar? Wij sturen u er graag een toe!