EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

22 maart 2007

EVO EN FENEX: 'VERTRAGINGEN ONDERMIJNEN BETROUWBAARHEID ROTTERDAMSE HAVEN'

De douane in Rotterdam houdt donderdag stiptheidsacties voor een betere cao. Deze acties leiden tot vertraging bij bedrijven. Verladersorganisatie EVO en de belangenbehartiger van de expediteurs, FENEX, maken zich grote zorgen over het grote aantal acties in de Rotterdamse haven. De stiptheidsactie is de zoveelste in een rij van arbeidsconflicten, die telkens weer tot leiden tot vertragingen. Eerder waren er stakingen bij de havenbedrijven ECT en Smit.

Algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij (EVO): "De betrouwbaarheid van de Rotterdamse haven staat op het spel. Het bedrijfsleven is telkens weer de dupe van een arbeidsconflict waar zij zelf geheel buiten staat. Daardoor komen goederen te laat aan en kunnen klanten niet worden bediend. Gevolg is dat bedrijven imagoschade lijden omdat zij niet hun afspraken over levering na kunnen komen. Dat is fnuikend voor de Nederlandse economie. De uitvoerders van deze acties beseffen niet dat verladers, en niet de minste, nu al kiezen voor andere Europese havens zoals Antwerpen en Hamburg. Zij laten Rotterdam liggen. De betogers zetten hiermee dus hun eigen baan op het spel."

Directeur Liesbeth Slappendel (FENEX): "Ondanks het feit dat diverse partijen in de haven hebben geprobeerd de problemen te voorkomen, veroorzaken deze acties in de haven veel vertragingen en veel extra kosten voor ondernemers die met dit soort conflicten helemaal niets te maken hebben. Hoe langer dit voortsleept, hoe groter de schade. Hier moet dus snel een einde aan komen."