Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 22 maart 2007

Maastricht; aangehouden met inbrekerswerktuig bij zich

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Scharnerweg in Maastricht een 26-jarige inwoner van Schimmert en een 27-jarige inwoner van Maastricht aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden.

Een politiepatrouille zag het tweetal omstreeks 04.15 uur op de Kennedybrug met hoge snelheid in een auto rijden. Uiteindelijk werd de auto op de Scharnerweg zonder inzittenden aangetroffen. Bij een onderzoek in de directe omgeving bleek dat de twee mannen zich hadden verstopt. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Beide mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Geleen; overval op medewerker supermarkt

Drie gemaskerde mannen hebben donderdagmorgen omstreeks 05.20 uur een gewapende overval gepleegd op een medewerker van een supermarkt aan de Zuidhof in Geleen.

Bij deze overval raakte niemand gewond.

De medewerker werd door de overvallers met een vuurwapen bedreigd, toen deze aan de zijde van de Bachstraat via een zij-ingang de winkel wilde binnengaan. De overvallers dwongen de medewerker de kluis te openen. Toen hen duidelijk werd dat dit niet mogelijk was, zijn zij aan de haal gegaan met de inhoud van de beurs van het slachtoffer en een onbekende hoeveelheid sigaretten.

De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek.

Landgraaf; aangehouden met drugs

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Heigank in Landgraaf een 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij drugs bij zich had.

De man zat alleen in zijn auto op een parkeerplaats. Toen agenten hem vroegen of hij verdovende middelen bij zich had, overhandigde hij een pakje van sigarettenshag met daarin een geringe hoeveelheid hennep.

Bij een onderzoek in de auto werden vervolgens 379 XTC-pillen bijna 3 gram amfetamine en bijna 4 gram hennep aangetroffen.

Hierop werd de Landgravenaar aangehouden en ingesloten.

Maastricht; aangehouden met softdrugs

Woensdagavond heeft de politie op de A79 vier personen aangehouden die in een auto zaten waarvan de bestuurder met hoge snelheid vanuit Maastricht richting Heerlen reed.

Naast een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding, werd er ook proces-verbaal opgemaakt omdat er in de auto van het viertal 113 gram softdrugs, een honkbalknuppel en enkele schroevendraaiers werden aangetroffen. De vier inzittenden waren drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 35 jaar afkomstig uit Keulen (D).

Elsoo; mogelijk brandstichting in bedrijf

Woensdagavond omstreeks 21.55 brak brand uit in een bedrijfspand aan de Lindendriesstraat in Elsloo.

Het pand betrof een loods van een bedrijf in riooltechniek. Deze loods brandde nagenoeg geheel uit. In de loods zouden onder andere een speedboot, twee oude jeeps en een oude tractor hebben gestaan.

De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting.

Vaals; verdovende middelen bij controle weggegooid

De politie heeft woensdagavond op de Sneeuwberglaan in Vaals vier personen aangehouden in verband met drugsbezit.

Toen politieagenten het viertal controleerden op drugsbezit, bleken zij niets bij zich te hebben. Bij een snel onderzoek rond de auto van het viertal, vonden de agenten twee bollen met daarin ruim 20 gram heroïne. Omdat het sterke vermoeden bestond dat de drugs vlak voor de controle waren weggegooid, werden alle vier de inzittenden van de auto aangehouden.

De vier zijn allen mannen in de leeftijd van 28 tot 43 jaar afkomstig uit Aken (D).

Nadat tegen hen proces-verbaal was opgemaakt, werden zij weer in vrijheid gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --