Ingezonden persbericht


Persbericht

Technologische verbeteringen van UPS maken wereldwijde handel makkelijker

Amsterdam, 22 maart 2007 -UPS (NYSE:UPS) heeft bekendgemaakt dat ze het zakendoen over de hele wereld gaat vergemakkelijken voor haar klanten dankzij verbeteringen aan haar WorldShip® en Quantum Viewsm systemen.

De klant bespaart tijd en geld dankzij deze verbeteringen, die de voorbereiding, het beheer en de tracering van verschillende typen verzendingen stroomlijnen - of ze nu nationaal of internationaal zijn, of het nu gaat om kleine pakketten of om zwaar vrachtvervoer.

McKinsey & Company verwacht dat het pakket- en vrachtvervoer de komende tien jaar over de hele wereld meer dan verdubbelt. Bovendien schatten ze dat tegen 2020 85 procent van geproduceerde goederen internationaal wordt verkocht, vergeleken met 20 procent in 2002. Als één van de grootste transportbedrijven ter wereld, bevindt UPS zich in een unieke positie om bedrijven te helpen 'wereldwijd' te gaan opereren.

"Onze klanten, of ze nu groot of klein zijn, doen zaken in een globaliserende economie die gedreven wordt door technologie", zegt Kurt Kuehn, senior vice president world wide sales en marketing van UPS. "Door ons nu al goed uitgeruste technologische pakket nog verder te verbeteren, wordt het voor onze klanten gemakkelijker om hun wereldwijde verzendingen te beheren en uit te breiden."

Meer dan 550.000 klanten wereldwijd gebruiken WorldShip. Dit maakt WorldShip één van de meest gebruikte transportsoftwaretoepassingen ter wereld. De nieuwste versie, WorldShip 9.0, die nu wordt ingevoerd, is beschikbaar in 14 talen en zorgt ervoor dat klanten kunnen profiteren van de drie tijdsgebonden aflevermogelijkheden per dag, die nu in de meeste belangrijke zakencentra ter wereld worden aangeboden.

WorldShip 9.0 biedt klanten de mogelijkheid om:

o verzendlabels te maken voor pakketten en internationale zendingen

o te bepalen wie de verzendkosten betaalt

o te bepalen wie de in- of uitvoerrechten en belastingen betaalt voor internationale verzendingen

De populaire Quantum View-toepassingen van UPS openen, indien ze gebruikt worden met WorldShip, nog meer deuren tot internationale handel. Verzenders kunnen hun klanten op de hoogte houden van de status van hun zending door middel van Quantum View Notifysm. Zodra het pakket onderweg is, geeft Quantum View Manage de precieze plaats weer waar de zending zich bevindt in de supply chain.

De nieuwe versie van Quantum View Manage maakt het, net zoals de optie 'Traceren' op ups.com, voor klanten mogelijk om:

o zowel kleine pakketten als lucht-, zee- en landvrachtzendingen elektronisch te volgen en te traceren

o toegang te hebben tot de verzendgeschiedenis van kleine pakketten (45 dagen) en vrachtzendingen (120 dagen)

Het Quantum View-pakket bevat nu ook 'Quantum View Manage voor importeurs'. Hiermee kunnen UPS-importeurs het douane-inklaringsproces voor hun importgoederen beter beheren dankzij de ervaren douanespecialisten van UPS. 'Quantum View Manage voor importeurs' is in Europa beschikbaar in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

UPS, dat haar 100-jarige bestaan viert in 2007, is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en fondsen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS). Meer informatie over het bedrijf vindt u op het Internet onder www.ups.com. Voor het meest recente nieuws over UPS, kunt u surfen naar www.pressroom.ups.com.

# # #