Gemeente Etten-Leur

Sloop schoolgebouw AZC is in uitvoering

Zie ook


* AZC mag tot 1 juli bewoond blijven

Sloop schoolgebouw AZC is in uitvoering

In opdracht van het gemeentebestuur van Etten-Leur is het bedrijf Verstegen uit Rijsbergen bezig met de sloop van het voormalige schoolgebouw op het asielzoekerscentrum aan de Streek. De werkzaamheden zijn in de loop van volgende week gereed en daarmee is dan voldaan aan de afspraak dat het gebouw vóór 1 april verwijderd is.

Verstegen is op 16 maart jl. begonnen met de sloopwerkzaamheden. Eerst is het schoolgebouw "gestript" en vanaf vandaag worden grotere delen afgevoerd. Vanwege de verkeersveiligheid - vooral ook voor de leerlingen van het nabij gevestigde Munnikenheide College - vindt het transport plaats via de route Streek - Grauwe Polder en buiten de aanvangs- en eindtijden van de school. Een en ander is afgestemd met de directie van het Munnikenheide College.

Verwacht wordt dat begin mei a.s. de eerste caravans van het AZC verwijderd kunnen worden. Het gaat dan om de woonunits van bewoners zonder schoolgaande kinderen die elders gehuisvest worden. Bewoners met schoolgaande kinderen mogen tot aan het einde van het schooljaar (1 juli) op het AZC blijven wonen.

Uiterlijk per 1 november a.s. moet het gehele asielzoekerscentrum ontmanteld zijn en de ondergrond weer overgedragen aan de gemeente.

20070322\pwm\0310
Week in...week uit
Klik & Bestel
Verordeningen
WOZ-portaal
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl