Dienstenbond CNV

Nieuws

Enthousiaste start kadergroep G4S

22 maart 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Begin maart is een speciale kadergroep van start gegaan van leden die werken voor Group 4 Securicor (G4S). Na een korte voorstelronde zijn veel zaken aan de orde gesteld door de leden. G4S blijkt echt een vakbondswereld op zichzelf!

In de discussie met de kersverse kadergroep kwamen onderwerpen aan bod die voor alle leden van CNV Dienstenbond bij G4S van belang zijn. Ik zal deze onderwerpen hieronder kort op een rij zetten.

Services
Voor de medewerkers die werkzaam zijn voor G4S Services, bijvoorbeeld in de functie van telefoniste/receptioniste zijn afspraken gemaakt over de toepassing van de jaarlijkse periodiek. In het verleden bleef de periodiek toekenning wel eens achterwege of werd in de loop van het jaar gegeven. De volgende afspraak is van toepassing: de periodiek- toekenning vindt automatisch plaats en wel per 1 januari van het jaar.

Huisvesting Personeel?
Om de gaten in het personeelsbestand te dichten (op Schiphol bijvoorbeeld) wordt door G4S een beroep gedaan op collegas in andere regios en bedrijfsonderdelen om bij te springen. De afstand tot de nieuwe tijdelijke werkplek is vaak erg groot. Daarom wordt door G4S in huisvesting voorzien. Op de vraag hoe het geregeld is voor de medewerkers van G4S komen wisselende reacties terug. Graag horen we van u of er iets voor u is geregeld en hoe dan wel. En natuurlijk wat u er van vindt! Als er verbeteringen nood-zakelijk zijn gaan we er mee aan de slag. Stuur uw reactie per mail naar
h.gerding@remove-this.cnvdibo.nl.

VUT
In ieder geval binnen G4S Aviation is een brief verspreid door uw werkgever over de toekomst van de VUT. Uw werkgever is in die brief erg somber en erg stellig over de toekomst van de VUT. Ik citeer: Op voorhand houden wij er rekening mee dat 2007 het laatste jaar is dat mensen in de VUT kunnen gaan. Deze uitspraak is zeer voorbarig en ook riskant. Reden om de brief hier te verbeteren. Over de toekomst van de VUT wordt namelijk onderhandeld aan de CAO tafel. Het CAO-overleg is nog maar amper begonnen. Om nu al conclusies te melden is dus niet slim en onjuist. Het is ook riskant, omdat collegas mogelijk keuzes gaan maken, op basis van de brief van G4S, die nog helemaal niet aan de orde zijn. Wat vast staat is, dat in het lopende CAO-overleg knopen moeten worden doorgehakt. Via CNV Dienstenbond blijft u op de hoogte.

Zorg over werving & uitstroom.
Er vindt veel werving van nieuwe collegas plaats in de beveiliging. Ook bij G4S. Niet alleen omdat het aantal opdrachten zo hard groeit, maar vooral omdat veel mensen de beveiliging de rug toekeren. Voor hun, maar ook voor de achterblijvende collega's, is dat niet goed. In de kadergroep kwam aan de orde of we hier iets aan kunnen doen. Er werd gewezen op een succesvolle proef met mentoren in dienst van G4S die collegas in hun eerste werkjaar ondersteunen & begeleiden. Moet dit niet voor heel G4S worden ingevoerd? Wat vindt u er eigenlijk van?? Pakt G4S dit goed aan?? Stuur uw reactie per mail naar h.gerding@remove-this.cnvdibo.nl.

Informatie
Neem voor vragen naar aanleiding van deze Info contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5651052 of mail direct:
h.gerding@remove-this.cnvdibo.nl.

Volgende bijeenkomst
De volgende bijeenkomst van de kadergroep is op 4 mei aanstaande vanaf 10.00 uur in Hoofddorp. Doe mee met de discussie over vakbondsbelangen binnen G4S! Leden van CNV Dienstenbond zijn welkom. Wij zorgen voor een broodje.

Aanmelden
We stellen het zeer op prijs als u komt en dit vooraf even meldt. Voor ons is dat handig in verband met de beschikbare ruimte. Opgave kan tot en met 3 mei as. via Sandra Rijken, via telefoonnummer 023-5670686 of per email s.rijken@remove-this.cnvdibo.nl.

Vakbondsverlof
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst is uiteraard vakbondsverlof mogelijk op grond van de CAO VPB en de Rechtspositieregelingen. Als dat nodig is kunnen wij u daarvoor een aparte uitnodiging toesturen. Neem daarvoor even contact op met Sandra Rijken.